View Single Post
Vechi 10.11.2009, 09:01:30
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Tot nu ai înțeles nimic , ea a trăit în sânul Ortodoxiei mult mai mult decât tine , decât mine sau altcineva din cei ce au mai scris pe acest topic , cel puțin la Tema : Călugărie . Este una a fi un mecanic ca tine sau un om simplu ca mine, și alta e a trăi cu Dumnezeu, pentru Dumnezeu , în dragoste de Dumnezeu și a-ți dedica toți anii copilăriei și ai tinereții Lui ! Ești mult , mult, prea superficial (ă ) , și răuvoitor(are ) , și fără bun simț . Să-ți fie RUȘINE ! ! !
Chiar daca a trait in sanul ortodoxiei asta nu inseamna ca are dreptate in tot ce spune.
Dupa mine ,ea are multe rataciri.
Sfantul Nicon de la man.Optina spunea :" s-a vazut din experienta ca cei care traiesc dupa voia proprie culeg roade amare".
Noi cand mergem la medic primim tratament in functie de gravitatea bolii ,de alte afectiuni de care suferim si alti factori.
Asa si cu canoanele ,ele sunt necesare si sunt aplicate de fiecare preot in functie de sufletul fiecaruia ,de bolile sufletesti ale fiecaruia.
De ce ataca ea canoanele?
Noi ne pricepem la toate.
De ce nu ne pricepem la medicina asa cum ne pricepem la teologie ?
Sau in alte domenii de ce nu dam sfaturi ?
Tot sfantul Nicon spune spun ca scrierile sfintilor parinti sunt precum oglinda in care ne vedem chipul.
Daca este murdar de praf ,daca are vreo rana.
Asa cum trebuie sa avem grija de fata noastra ,sa ne spalam ,sa ne tratam ,asa este si cu sufletul.
Eu in cartile sfintilor parinti am gasit multe sfaturi folositoare si mi-am descoperit multe neajunsuri.
La fel ,ea nu da doi bani pe sfintii parinti.
Nu inteleg de ce trebuie sa ii fie rusine Laviniei?
Ca si-a spus parerea?
Mi se pare ca pentru un forum ortodox sa catalogam pe cineva ca nesimtit este prea mult.
Este o manifestare a maniei care nu isi are locul aici.