Citat:
În prealabil postat de alexandra28again
mi se pare ca se face o prea mare separatie intre crestini.totusi,suntem crestini,credem in Iisus.El a spus ,,Cine crede in Mine, chiar daca ar fi murit, va trai. Si oricine traieste, si crede în Mine, nu va muri niciodată".toti incercam sa traim in El,toti incercam sa-i urmam exemplul.Eu cred ca la Dumnezeu conteaza mai putin doctrinele.ma intreb care din cei doi se va mantui?un ortodox care ajunge la biserica de Paste si se roaga la Dumnezeu cand l-a/o parasit(o) prietenul(a) sau un crestin de o alta confesiune care impartaseste iubire si traieste in rugaciune si comuniune cu Dumnezeu?
nu credeti ca Dumnezeu i-a lasat sa fie in aceasta credinta?adevarul nu-ti apare noaptea in somn,asa ca ce vina are acela ca s-a nascut intr-o alta confesiune sau ca destinul si sansa l-a dus spre alt drum decat ortodoxia?
pai daca ar judeca si calugarii cum judecam noi,ar putea sa spuna si ei de asemenea ca noi nu ne vom mantui,pentru ca ,cred eu,suntem departe de cum ar trebui sa fim.
|
Alexandra,
Sa-mi fie ingaduite cateva remarci la punctul tau de vedere, in aparenta conciliant, cu dragoste pentru cei din jur, cu acceptarea tuturor confesiunilor crestine, etc.
Nimic mai neadevarat decat toate acestea !
Crestinii mai sus prezentati, nu sunt cu adevarat crestini, nu au adevarata traire crestina, si totusi, o sansa de mantuire are cel ortodox.
Sa ne explicam:
Cei care au urmat cuvantul Evangheliei Domnului Iisus Hristos, au fost numiti crestini, inca din prima jumatate a sec -I- dupa Hristos.
Indata dupa inaltarea Mântuitorului se contureaza Biserica Crestina.
Ne spune insusi Mântuitorul ca Biserica Sa va dainui pana la sfarsitul veacurilor.
Aceasta este ADEVARATA BISERICA CRESTINA !
Crestinii acestei Biserici sunt cu adevarat drept slavitori si se roaga in Adevar.
Iisus Hristos ne-a lasat mostenire O SINGURA BISERICA !
Aparitia altor confesiuni crestine este o mare inselatorie !
Sa mi se explice de ce a fost necesara aparitia cultelor protestante, adventiste, evangheliste, ect.
Rautatea diavolului ce lucreaza prin oameni impotriva dumnezeirii, este radacina acestor culte asa zise crestine.
Ne spune Mantuitorul ca Biserica Sa va dainui pana la sfarsitul veacurilor, ca puterile iadului nu o vor birui, dar iata ca omul in nebunia lui luciferica, face alte biserici !!!
La ce bune acestea cand avem BISERICA MANTUITORULUI , cea cu adevarat mantuitoare !?
Cei care sustin aceste culte, sau fac chiar parte din ele, sa nu uite ca doar timpul sub care s-au nascut le-a intins aceasta capcana a pierzarii !
Dupa lovitura data de Luther Bisericii Catolice, apar toate ciupercile asa zise crestine !
Iar dupa ele, au crescut altele mai noi !
Pot fi aceste confesiuni Biserica lasata de Mantuitorul Hristos !?
Pot fi aceste confesiuni mantuitoare !?
Nicidecum, ele sunt rodul nebuniei omului, ratacirii sale, in pasii lui spre slujirea diavolului.
Cine s-a nascut acum 200 sau 500 de ani putea fi adventist, evanghelist, baptist, protestant sau alte nebunii......!? NICIDECUM !
Dumnezeu ne-a daruit multa intelepciune, si aceasta trebuie folosita in cautarea adevarului, si nu spre pierzare.
Sa nu se creada ca toti calugarii se vor mantui, sau sa traim intrebandu-ne ce spun ei despre mireni.
Calugari sau mireni, trebiue sa traim in Biserica Mântuitorului, sa ne rugam in adevar, iar prin credinta noastra, cu faptele cele bune, si darul lui Dumnezeu sa putem nadajdui la mantirea sufletului.
Dumnezeu este UNUL, BISERICA SA CEA MANTUITOARE, UNA.
Ce vedem in afara Ortodoxiei, nu este de la Dumnezeu.
Multi chemati, putini alesi, si nu toti cei ce spun Doamne Doamne se vor mantui.
Fie ca intelepciunea din noi sa ne lumineze.
Cele bune Alexandra