View Single Post
Vechi 10.11.2009, 20:27:58
Nevrednicul
Guest

Implicit alegerea nu inseamna judecata?!

autorul topicului a fost foarte transant la modul de a alege succint si la obiect! ma intreb intre un sef penticostal care ca angajator al tau iti ofera pt munca ta ,1000 de dolari, si altul ,crestin ortodox practicant ,care iti ofera doar.300 de dolari...ce ai alege?! in speta il intreb pe Zaharia si normal pe toti ceilalti dar hai sa fim curati in constiinta cu noi insine cand alegem sa raspundem...argumente pt prima? o mie ,trebuie sa mananc am familie am copii este de datoria mea sa i hranesc citate sute si multe alte! De ce am pus aceasta intrebare folosind ex de mai sus? simplu sa alegem sa dam raspuns la o intrebare cu calm ratiune si suflet! altfel raspundem rece cu principii,leme numai de noi stiute ..orgoliosi si egoisti! notiunea de prietenie se regaseste in scriptura dar capata laic mult mai multa incarcatura ,ca ceva indispensabil si dornic sufletului nostru;iubirea nu inseamna dragoste sacrificiu si ..compromis?! ti a cerut cineva sa alegi dpdv religios? nu ! ironic si subtil cu incarcatura ,autorul ti a spus sa alegi intre un ortodox (oricum ar fi el) si un sectar! dar musai sa alegi prin prisma...PRIETENIEI! raspund eu: nu as renunta la prietenia niciunuia dintre ei ,i as iubi si nu i as judeca..Dar ca si confesiune as ramane ..Ortodox
Reply With Quote