Citat:
În prealabil postat de anaana71
am fost intrebata de o persoana de rit evanghelic urmatoarele:
1. de ce facem pomana pentru morti? de ce la anumite date?
2. de ce ne rugam pentru cei adormiti? la ce-i ajuta, pe cei morti rugile noastre?
3. de ce trebuie sa-i pomenim in biserica? daca ne strangem rudele si prietenii nu este suficient?
4. unde scrie in Biblie despre toate acestea? dar sa nu fie anumite trimiteri, ci sa scrie clar.
eu am raspuns in felul urmator. e posibil sa fi gresit, dar am spus ca ma documentez.
1. pomenirea este o comemorare a celor adormiti. nu stiu de ce sa fac al anumite intervale de timp.
2. eu ma rog pentru sufletul celui adormit pentru ca Dumnezeu sa aibe grija de el la Judecata de Apoi. nu stiu daca ii ajuta pe cei adormiti.
3. pomenirea in biserica este tot o comemorare iar ruga colectiva este mai puternica decat cea singulara.
4. nu stiu.
va rog sa ma ajutati sa dau un raspuns corect. ca si eu m-am intrebat daca cel ce a ajuns in iad, mai are sanse sa ajunga in rai prin rugile noastre, la Judecata de Apoi.
va multumesc.
|
Simplu! Nu le dai niciun raspuns, te feresti de asemenea oameni! parintele Cleopa ne spunea sa nu vb cu sectantii decat daca socotim ca ii putem indrepta (si chiar si atunci sa vorbim numai de 2 ori cu ei!) Lasa-i in pace, tu cu Dumnezeul tau, ei cu ratacirile lor! Daca te-ai prins in discutie cu ei, nu mai scapi, atat sunt de insistenti si de ... prozeliti! Poti citi in Pelerinul roman cum i-a combatut par. Cleopa pe sectanti. Uite ceva pe youtube despre Par. Cleopa si sectanti:
http://www.youtube.com/watch?v=bMGsuG2I2e4