View Single Post
Vechi 10.11.2009, 22:28:09
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Nevrednicul Vezi mesajul
autorul topicului a fost foarte transant la modul de a alege succint si la obiect! ma intreb intre un sef penticostal care ca angajator al tau iti ofera pt munca ta ,1000 de dolari, si altul ,crestin ortodox practicant ,care iti ofera doar.300 de dolari...ce ai alege?! in speta il intreb pe Zaharia si normal pe toti ceilalti dar hai sa fim curati in constiinta cu noi insine cand alegem sa raspundem...argumente pt prima? o mie ,trebuie sa mananc am familie am copii este de datoria mea sa i hranesc citate sute si multe alte! De ce am pus aceasta intrebare folosind ex de mai sus? simplu sa alegem sa dam raspuns la o intrebare cu calm ratiune si suflet! altfel raspundem rece cu principii,leme numai de noi stiute ..orgoliosi si egoisti! notiunea de prietenie se regaseste in scriptura dar capata laic mult mai multa incarcatura ,ca ceva indispensabil si dornic sufletului nostru;iubirea nu inseamna dragoste sacrificiu si ..compromis?! ti a cerut cineva sa alegi dpdv religios? nu ! ironic si subtil cu incarcatura ,autorul ti a spus sa alegi intre un ortodox (oricum ar fi el) si un sectar! dar musai sa alegi prin prisma...PRIETENIEI! raspund eu: nu as renunta la prietenia niciunuia dintre ei ,i as iubi si nu i as judeca..Dar ca si confesiune as ramane ..Ortodox
Mi-ai pus o intrebare.Chiar ai vorbit serios ? Pai raspunsul este aproape evident; daca traiesti in Romania este sigur ca cunosti urmatorul exemplu : toata lumea stie ca luminarile care se vind in biserica si care se produc (de obicei)la fabricile episcopiilor sunt cele mai scumpe .Deasemenea se stie ca numarul de kilograme de luminari vindute intro luna este un indicator semioficial de bunastare economica a unei biserici si de apreciere aproximativa a puterii unei parohii. De foarte multa vreme se invata in biserici (in toate deopotriva)ca enoriasii sa cumpere luminari din biserica, chiar daca sunt mai scumpe, pt. ca in primul rind sa fie sprijinita biserica . Dar in biserica ,ca si aici pe forum ,crestinii sunt de mai multe feluri si o parte din ei vin cu luminari mai ieftine luate de pe la buticuri cu marfa taliana sau facuta de precupetii romani dornici de un gescheft lesnicios si speculanti ai slabiciunilor celor bisericosi. Unii preoti ,,,rai si haini" fiind nici nu accepta sa apari in biserica in care slujeste cu luminari straine...si gresesc mult... nu-i asa?
Notiunea de crestin practicant nu este numai una teoretica doar ca fiecare ,dupa putere si si interesul sau vrea sa inteleaga sau nu notiunea si semnificatia ascunsa din ea. Dar sa sti ca nu are sinonim ; cei care nu practica viata ortodoxa curata si deplina nu ei se numesc ,,crestini practicanti" chiar daca noi ii gratulam asa...cu respect si multa dragoste !

Last edited by zaharia_2009; 10.11.2009 at 22:33:00.
Reply With Quote