146. Competiție acerbă între Antihriștii care vin cu norii(V)
146. Competiție acerbă între Antihriștii care vin cu norii: “Hristosul Pucioasei” are un concurent redutabil în persoana lui “Messia reîncarnat în România”
-- urmare --
CN: Nu, s-o spunem românește, direct, să faci o minune, ți s-a întâmplat vreodată să faci o minune, pur și simplu să conștientizezi că ai făcut ceva ieșit din comun?(Notă: Neagoe insistă, dar n-are nici o șansă. Mihăilă nu va face nici o minune în studio, pentru că nu e în stare, nu pentru că n-ar vrea)
MIH: Da, da, da! adesea, adesea, să știi! Și eu, și cei din jurul Meu, și cei din familie, pentru că am venit într-o familie deosebită... ăăăm... mediumi, paranormali, și așa mai departe...ăăăm...am văzut și am simțit și am trăit și eu și cei care au venit la cursurile Mele(Notă: Iar își face reclamă!) și cei care la fel au fost ajutați de la distanță, de exemplu, fac tratament prin fotografie, (Notă: Iar își face reclamă!) mi-au spus că la anumite ore au simțit, s-au vindecat, sau au primit lumină, au primit energie sau și-au rezolvat problemele financiare, (Notă: Asta , da, reclamă! Cine n-ar vrea să scape de ratele la bancă peste noapte?) sau...mmm... judecătorești , sau ce fel de probleme aveau, pentru că Eu Mă rog și...și... trimit lumină și știe Dumnezeu ce are el nevoie...
CN: Avem deja o listă de colegi de aici din studio care au trecut ăăă..hă, hă, câteva miracole pe care vor să le înfăptuiască... Acum, lăsând gluma la o parte, cum explici tu ăă... miracolele din Biblie...da...
MIH: Da!
CN: ...înfăptuite acum 2000 de ani, în comparație cu... să spunem, aceste mici miracole de astăzi. E vorba de gesturi spectaculoase: vinul transformat în apă...(Notă: Neagoe inversează articolele minunii, fie din neatenție, fie dintr-o dibăcie ieșită din comun, să-l prindă pe Mihăilă dacă e pe fază, atent ca să-l corecteze. Dar Mihăilă habar n-are!... ori e convins și el că la Cana Galileii Iisus a transformat vinul în apă și nu apa în vin, și atunci totul se explică de la sine)dintr-odată...
MIH: Să știi că nu sunt chiar atât de spectaculoase pe cât par, și mai ales ăăăă... faptul căăă... unii oameni se entuziasmează foarte mult iii...ieee...ceva obișnuit să înflorească lucrurile, știi? Deci poate lucrurile s-au întâmplat mult mai simplu și mult mai natural și normal și totuși ceilalți au avut impresia că este ceva extraordinar și, de-a lungul timpului s-au exagerat unele lucruri.(Notă: Mihăilă-MIH sugerează că minunea din Cana, la care făcea referire moderatorul emisiunii, a fost de fapt o iluzie, sau un fapt explicabil prin legile fizicii, și nicidecum o autentică minune. La fel și cu multe alte minuni făcute de Iisus pe vremea Lui, când era pe pământ) Pentru că toți avem tendința de aaa ...de a înflori, de a fabula și de aaa... exagera. (Notă: Dacă el face așa, crede că toți fac la fel ca el. În concluzie, multe minuni biblice sunt de fapt niște fabulații. Atunci, minte Biblia? Ea le prezintă ca fiind niște minuni autentice!) Dar să știi că minuni ... vremea minunilor nu a trecut, e vorba de credință, credința face totul posibil. Și dragostea face totul ușor...
CN: Asta ce să însemne...
MIH: ...cum este zicala...
CN: ...că era mai multă credință acum 2000 de ani și astăzi lipsește. Sau e mai puțină...
MIH: În general este mai puțină credință, din păcate tehnologia a evoluat, dar nivelul de credință și simplitatea oamenilor a scăzut. Însă, orice om(Notă: Fals! Eu, de exemplu, n-am avut parte de asemenea experiențe ieșite din comun) care are credință și se roagă poate confirma că au avut loc miracole în viața lui, adică vindecări spectaculoase, și rezolvări de probleme incredibile. Pentru că noi trebuie să ne rugăm și după aia să ne relaxăm, să-L lăsăm pe Dumnezeu să acționeze. Și salvarea sauuu... rezolvarea problemei vine exact de acolo de unde nu te aștepți. (Notă: Adică, nu vine de la Dumnezeu, la Care tocmai ne-am rugat?) Nu trebuie săăă... să avem opreliști sau să ne punem singuri limite. Deci trebuie să cerem, să-I mulțumim lui Dumnezeu că am primit...
CN: Ți s-a întâmplat vreodată...
MIH: ...și să ne relaxăm...
CN: ...să faci o astfel de vindecare miraculoasă?
MIH: Sigur, se-ntâmplă oricând,(Notă: Instinctiv, Mihăilă evită un răspuns direct, care l-ar obliga să mintă. De aceea, el încearcă mai întâi să generalizeze, dar apoi, insistența moderatorului îl va obliga la o minciună curajoasă) ăăă... un om caree... cere asta cu inima deschisă...
CN: Adică, ai pacienți, ca să spunem așa, oameni care au venit la tine și au spus: “Da, am o problemă de sănătate foarte gravă, ajută-mă!” Și, să fi rezolvat această problemă?
MIH: Sigur! Sigur! și să știi că cel mai ușor Îmi este să lucrez la distanță pe fotografie.(Notă: Iar își face reclamă de taumaturg!) Este același lucru cu a lucra la un cabinet și a face tratamente a pune mâinile pe el să te rogi și mă rog, metoda pe care o predau la tratament, ăăă... deci, exact ca acum 2000 de ani. (Notă: Cât de exact? Măcar exceptând fotografia, căci Iisus nu le cerea fotografii bolnavilor, ci îi vindeca de la distanță fără fotografie – vezi pericopa vindecării slugii sutașului ) Cum este descris în Biblie că Iisus și cu apostolii rosteau un singur cuvânt, și se rugau, puneau mâinile pe creștetul capului și trimiteau harul, sau Duhul Sfânt, care lucra, exorciza, ăăă... se întâmpla o vindecare miraculoasă sau i se rezolva problema, își deschidea inima... înțelegi? deci se întâmplă lucrurile astea și acum și este vorba de orice om care este simplu și care are inima deschisă și credință. Nu este vorba neapărat de a fi un personaj important. Este vorba de a avea inima deschisă, sufletul deschis, și atunci miracolul se întâmplă, nu contează cine ești...
CN: Cu alte cuvinte, extrapolând ideea aceasta, oricine poate să fieeee...
MIH: Oricine poate săăă ...
CN:... Mesia, să zicem...cu condiția să-și dorească lucrul ăsta...(Notă: Neagoe atinge un punct sensibil care tinde să-i submineze autoritatea Antihristului, și de aceea Mihăilă se repede să-l corecteze: Mesia este unic, deși vindecători ar putea fi toți oamenii )
MIH: Nu! Mesia înseamnă Trimisul. În Carte(Notă: Iar își face reclamă!) explic: Iisus este vorba de persoană: Omul. Și Hristos este un nivel de conștiință pe care ideal ar fi ca toți creștinii și toți ceilalți oameni să-l atingă. Și l-au atins în diferiteee...ăă... timpuri, nu contează religia, (Notă: Păi sunt și religii necreștine, care-L neagă pe Hristos!) deci contează deschiderea inimii și contează sinceritatea și simplitatea cu care un om se roagă. Și-n acel moment el poate să-și deschidă inima și să primească acest... această stare denumită samadhi sau nirvana (Notă: Dar Hristos n-a propovăduit nici samadhi, nici nirvana !) sauuu...sau mântuire sau iluminare. Și deci oricine poate atinge nivelul de conștiință hristic: Hristos, ca nivel de conștiință, dar Iisus este o singură persoană. Și este reîncarnată, aici și acum. (Notă: Mihăilă, modest, nu spune, dar lasă să se înțeleagă că el este acea singură persoană reîncarnată și reîncornată – aici și acum, adică în studioul DDTV)
CN: Aici și acum, în studioul DDTV. Dragi prieteni, am să-L întrerup puțin pe Însuși Messia, vă propun dumneavoastră un scurt moment de publicitate, revenim apoi în dialog, răspundem la întrebările dumneavoastră, sunt și alte lucruri pe care aș vrea să le aflăm. De altfel, posibilitățile sunt infinite, însă e o discuție atât de vastă, încât cred că n-am putea s-o epuizăm într-un timp foarte, foarte lung. Publicitate!(Notă: Surpriză! La “Publicitate” dăm peste nimeni altul decât... Mihăilă, care-și face iar publicitate, de data asta într-un clip făcut undeva în Piața Unirii, filmat de sus, de la un etaj al magazinului Unirea!!!)
MIH: “Eu sunt acum aici. Reîncarnat în România. Am revenit, la fel de simplu și modest, ca în urmă cu 2000 de ani. Cei cu inima deschisă Mă vor recunoaște. Citește cartea Mea autobiografică și vei găsi răspunsul la întrebările tale.”
|