Cred ca fiecare trecem prin perioade ,,dulci´´, in care Dumnezeu ne implineste mai repede rugamintile si perioade mai,,amarui´´ in care Dumnezeu ne mai lasa sa ne mai zbatem in probleme. Daca aceste perioade nu alteneaza , atunci nu e de bine. In sensul ca daca ne e mereu,,bine´´ asta ne duce la mandrie, care e arma cea mai subtila cu care ne raneste diavolul.
Un semn de atentionare e atunci cand ni se pare ca Dumnezeu ne asculta rapid toate rugaciunile ( un fel de duh din lampa lui Aladin), cand ni se pare ca am avut vise care s-au indeplinit, cand ni se pare ca vedem noi lucruri pe care altii nu le vad, ca simtim la rugaciune stari pe care nu le simtim...
Ana, eu zic ca ai facut f bine ca ai dezvaluit aceste lucruri cuiva( ideal e sa le spui duhovnicului) pt ca inselarea vine din tainuirea acestor lucruri.
Dar acum depinde si cine iti mai atrage atentia. Pt ca si mie mi -au spus unii ca sunt habotnica pt ca merg aproape in fiecare duminica la biserica , ca tin cateva zile de post si ma rog cateva zile pe saptamana. Dar daca ti-au spus ca ai cazut in misticism persoane traitoare, ar fi bine sa tii cont si de parerea lor.
Pe de alta parte, nu cred ca e un pacat sa te rogi si pt lucruri marunte pt ca pana la urma viata e alcatuita si din lucrurile de zi cu zi.
|