View Single Post
Vechi 11.11.2009, 11:44:42
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de elizabeta Vezi mesajul
Initiativa este foarte foarte buna, mai ales ca acolo vrem sa ajungem cu totii, nu-i asa?
Eu totusi am o intrebare, la care stiu ca nu prea exista un raspuns clar, dar ma interesa sa stiu parerea ta. Care este d i f e r e n t a intre Rai si Imparatia Cerurilor? Sau care este asemanarea? Este vorba de acelasi loc sau de o diferenta de stare? Adica in Rai suntem ca Adam si Eva, dar in imparatia cerurior, ca fii infiati ai lui Dumnezeu prin jertfa lui Iisus Hristos?
Nu prea stiu asta, dar iata ce spune par. Cleopa:

Raiul nu-i imparatia cerurilor. Raiul este locul unde a stat Adam si unde stau dreptii pana la judecata de apoi. O stare provizorie. Nu-i hotarat sa stea dreptii acolo pentru totdeauna, ca de la judecata inainte, sufletele dreptilor nu se mai duc in rai, ci in imparatia cerurilor.

Iar deosebirea intre cer si rai este negrait de mare, pentru ca atata iubire a avut Dumnezeu de neamul omenesc, incat in locul raiului i-a dat imparatia cerurilor. Satana l-a scos pe Adam din rai, iar Dumnezeu, venind pe pamant si suferind pentru neamul omenesc, nu-l mai baga in rai pe omul care face voia Lui si poruncile Lui si se teme de El, ci in ceruri. In Evanghelie ce s-a zis? "Fericiti cei saraci cu duhul, ca acelora este imparatia raiului?" Nu, ci altfel: "imparatia cerurilor". Sau zice: "Fericiti cei izgoniti pentru dreptate, ca acelora este imparatia raiului?" Nu, ci imparatia cerurilor.

"Iata dar - zice Sfantul Vasile -, a pierdut omul raiul, iar prin mila lui Dumnezeu cea negraita, a castigat cerul". Ca unde a prisosit pacatul, zice Apostolul Pavel, acolo darul a prisosit.