Nu ii spune ca esti suparata pe ea pentru ca mai devreme sau mai tarziu va invata sa se supere si ea si poate sa tina suparare. Cuvantele "m-am suparat" nu ar trebui rostite ci mai degraba ii spui: vai, m-ai dezamagit, nu m-as fi asteptat ca tu prietena mea cea mai buna sa imi spui una ca asta! Daca tu nu o intelegi pe mami cine sa o inteleaga?"si cu alte ocazii poti sa-i spui "trebuie sa iertam dar nu uita ca nu trebuie sa profiti de iertarea mea sau de dragostea pe care ti-o port pentru ca asa nu imi arati dragoste."
Copiii inteleg mai mult decat banuim noi ca ar putea sa inteleaga.
Acum apropo de replici incuietoare poate ma lamureste cineva(solicit pe costel, zaharia sau windorin)....fetita mea cand avea 3 ani:"Mami de ce nu a lasat-o Iisus pe Maria Magdalena sa Il atinga dupa ce a inviat?" Eu: "pentru ca inca nu s-a urcat la cer la Tatal".Ea: "Dar de ce nu a lasat-o sa-L atinga daca nu s-a urcat la Tatal?".
Last edited by metanoia2; 11.11.2009 at 16:19:13.
|