View Single Post
Vechi 11.11.2009, 19:39:45
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

In psaltire sunt multe referinte catre Iisus.Iar cartea Psalmilor, este o carte de cantare si laudare si in acelasi timp este o carte profetica.Majoritatea Psalmilor sunt profetici, multi dintre ei referindu-se la Dumnezeu, si la Viata , Patimile si Invierea Mantuitorului Iisus Hristos.

Insusi Mantuitorul a zis:

Luca 24:44 Și le-a zis: Acestea sunt cuvintele pe care le-am grăit către voi fiind încă împreună cu voi, că trebuie să se împlinească toate cele scrise despre Mine în Legea lui Moise, în prooroci și în psalmi.

Faptele Sfintilor Apostoli capitolul 2
29. Bărbați frați, cuvine-se a vorbi cu îndrăznire către voi despre strămoșul David, că a murit și s-a îngropat, iar mormântul lui este la noi, până în ziua aceasta.
30. Deci el, fiind prooroc și știind că Dumnezeu i S-a jurat cu jurământ să așeze pe tronu-i din rodul coapselor lui,
31. Mai înainte văzând, a vorbit despre învierea lui Hristos: că n-a fost lăsat în iad sufletul Lui și nici trupul Lui n-a văzut putreziciunea.
32. Dumnezeu a înviat pe Acest Iisus, Căruia noi toți suntem martori.
33. Deci, înălțându-Se prin dreapta lui Dumnezeu și primind de la Tatăl făgăduința Duhului Sfânt, L-a revărsat pe Acesta, cum vedeți și auziți voi.

Referitor la Psalmul 2 :
Fapte 4
25. Care prin Duhul Sfânt și prin gura părintelui nostru David, slujitorul Tău, ai zis: Pentru ce s-au întărâtat neamurile și popoarele au cugetat cele deșarte?
26. Ridicatu-s-au regii pământului și căpeteniile s-au adunat laolaltă împotriva Domnului și împotriva Unsului Lui,
27. Căci asupra Sfântului Tău Fiu Iisus, pe care Tu L-ai uns, s-au adunat laolaltă, cu adevărat, în cetatea aceasta, și Irod și Pontius Pilat cu păgânii și cu popoarele lui Israel,

Evrei 1:5. Căci căruia dintre îngeri i-a zis Dumnezeu vreodată: "Fiul Meu ești Tu, Eu astăzi Te-am născut"; și iarăși: "Eu Îi voi fi Lui Tată și El Îmi va fi Mie Fiu"?

David a vazut in Duhul Sfant, Nasterea lui Dumnezeu-Cuvantul,cel Nascut inainte de intemeierea veacurilor, Singurul Nascut din Dumnezeu.

Last edited by Danut7; 11.11.2009 at 19:45:40.
Reply With Quote