11.11.2009, 22:30:31
|
Banned
|
|
Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de Floar3
9. Iar a doua zi, pe cand ei mergeau pe drum si se apropiau de cetate, Petru s-a suit pe acoperis, sa se roage pe la ceasul al saselea.
10. Si i s-a facut foame si voia sa manance, dar, pe cand ei ii pregateau sa manance, a cazut in extaz.
11. Si a vazut cerul deschis si coborandu-se ceva ca o fata mare de panza, legata in patru colturi, lasandu-se pe pamant.
12. In ea erau toate dobitoacele cu patru picioare si taratoarele pamantului si pasarile cerului.
13. Si glas a fost catre el: Sculandu-te, Petre, junghie si mananca.
14. Iar Petru a zis: Nicidecum, Doamne, caci niciodata n-am mancat nimic spurcat si necurat.
15. Si iarasi, a doua oara, a fost glas catre el: Cele ce Dumnezeu a curatit, tu sa nu le numesti spurcate.
16. Si aceasta s-a facut de trei ori si indata acel ceva s-a ridicat la cer.
Nu am inteles aceasta parte, va rog mult de tot sa imi explicati la ce se referea Dumnezeu cand zicea "Junghie si mananca"? Cumva era o metafora sau insemneaza ca toate animalele au fost sfintite dupa ce Hristos s-a jertfit pentru pacatele noastre?
Multumesc anticipat! Doamne ajuta!
|
Da, aceste animale erau considerate necurate si sunt considerate necurate si astazi de evrei.Evreii considerau ca se spurca daca mananca carne de porc, sau alte animale necurate.Asa era si legea.Prin asta se arata curatirea lui Dumnezeu a animalelor si universalitatea lui Dumnezeu.Acum Dumnezeu nu mai este doar a evreilor ci este a tuturor neamurilor.Adica universalitatea si consfintirea atat asupra mancarii, a animalelor cat mai ales asupra oamenilor.
|