Subiect: Despre Sabat
View Single Post
Vechi 12.11.2009, 00:10:31
Maranatha
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Totpeetor Vezi mesajul
Eu nu m-am referit la conotatiile acestei vedenii,pana la urma aceasta este,o vedenie.Stiu care erau intelesurile acelei vedenii.Eu te-am intrebat clar daca in acel context era pacat sau nu,si biblic spun ca nu era pacat,daca Petru ar fi mancat(desi stim cu totii ca Petru nu a facut asa ceva).Era o intrebare simpla cu un raspuns simplu, dar vad ca primesc raspunsuri complicate :)
eu cred ca raspunsul simplu este cf. scripturii ca ce vine din incredintare , nu este pacat
Petru a inteles pina la urma viziunea .
Dar ,invatatura in care el traia ,era o binecuvintare pentru sanatatea fizica si spirituala in acelasi timp prin ascultare.
Cerintele levitice aveau in primul rind la baza ascultarea .Chiar daca tu nu erai de acord cu ele . E drept ca s-a ajuns la multe exagerari de perceptie ,pe temeiul sfinteniei . Acele masuri sint in primul rind educationale .
Pacatul nu sta in a minca sau a nu minca porc (de ex.) ,ci in nescultare de cuvintul lui Dumnezeu .La fel e si cu sabatul. Nu e importanta ziua in sine ,ci cea care Dumnezeu a cerut-o,daca vrei sa te raportezi la o zi de odihna anume.