Citat:
În prealabil postat de geo.nektarios
Dumnezeu nu-l paraseste pe om, dar omul Il paraseste pe Dumnezeu prin pacat! Cum? ii place pacatul... ii place sa il faca... i se pare ca ii da o satisfactie extraordinara... De ce, totusi, Dumnezeu "nu-l multumeste" pe om? Ce vrea omul de la Dumnezeu? ... sa il serveasca in PLACERILE TRUPESTI! A ajuns omul in inselarea ca trupul este TOTUL! Nimic mai fals!!! Dumnezeu nu este "sclavul" nostru, sa ne indeplineasca patimile, ci El ne Slujeste noua prin SLUJIREA si DARUIREA NOASTRA LUI, adica fata de El, pt El, in El! Si cum facem asta? ...pai.... NU facem... ne place "sa fim serviti la pat cu micu dejun"... NU se poate!!!
...totusi este o solutie: DARUIND VEI DOBANDI!!!!
|
Nu cred ca ai dreptate, nu cred ca omul se indeparteaza de Dumnezeu din cauza placerilor lumesti.
Cred ca oricine renunta la a manca nu's ce, la a bea (oricine isi poate impune un regim), oricine cred ca poate renunta la sex etc.
Dar nu la mandrie.
Eu cunosc persoane care renunta la cele de mai sus pentru scopurile lor, care muncesc pana pica jos, mananca si dorm cand apuca (si normal ca de altele nu au timp si energie).. dar sunt foarte multumiti de ceea ce fac ei!
Mandria este cea care ne indeparteaza de Dumnezeu. Si iubirea de sine.
(Nu placerile trupesti).