Citat:
În prealabil postat de ciprian85
Eu stiu ca exista doua legi: Legea ce Veche a VT adresata evreilor: taierea inprejur, zeciuiala, cele 10 porunci, interdictia de a manca carne de porc, legea talionului - ochi pentru ochi, uciderea femeilor adulterine cu pietre, tinera sambetei ca zi de odihna....; si Legea cea Noua a NT - Legea Iubirii, adusa noua de insusi Fiul lui Dumnezeu si adresata tuturor popoarelor.
|
Dragă (ca să citez un simpatic forumist), le cam amesteci... bine că n-ai băgat și Legea lui Ohm în ghiveciul ăsta

Arată-ne te rog nouă (sâmbătarilor ăstora încuiați), unde a exclus Hristos Decalogul în "legea cea nouă a NT- Legea Iubirii".
Citat:
incalca porunca de a tine sambata ca zi de odihna, facand mai multe vindecari in aceasta zi si desfasurandu-si activitatea de propovaduire chiar si in aceasta zi.
|
Dragă, dar aceste lucrări se încadrează în scopul lui Dumnezeu cu privire la sabat ("pentru om"). Doar fariseii vedeau cu ochi răi vindecarea și propovăduirea Evangheliei în sabat, nu mai folosiți acest argument că veți fi identificați cu ei!
Citat:
Morala: ortodocsii, catolicii...(crestinii) tin Legea cea Noua, evreii pe cea veche, iar adventistii nici una din cele doua, doar fragmente, parti din cele doua legi care le-au cazut cu tronc acum 150 de ani "profetesei" Ellen White si "mintilor luminate" din jurul ei.
|
Morala: ortodocșii, catolicii... (
cenzurat) țin Legea Morală mai puțin cele două "fragmente" (porunca a II-a și a IV-a).
Citat:
Apropo, ce spune Mantuitorul cu privire la cei ce nu ii respecta intru totul(isi dau silinta) Invatatura?
|
"
Cel ce are poruncile Mele și le păzește, acela este care Mă iubește..." (Ioan 14,21)
"
Cel ce zice: L-am cunoscut, dar poruncile Lui nu le păzește, mincinos este și întru el adevărul nu se află." (1 Ioan 2,4)
Cam asta spune...