Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus
Sunt de acord cu tine ca termenul "suflet", în special în NT [psyche] are și alte conotații ce se pot referi la inteligență, spiritualitate, etc. Însă niciodată termenul nu o să-l întâlnești desemnând o entitate de sine stătătoare și conștientă după moartea omului.
|
Replică:
Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s
E, uite că întâlnești in biblie și termenul (psyche), după moartea trupului:
(Apoc. 6, 9-11). Si cand a deschis pecetea a cincea, am vazut, sub jertfelnic, sufletele celor injunghiati pentru cuvantul lui Dumnezeu si pentru marturia pe care au dat-o.
Si strigau cu glas mare si ziceau: Pana cand, Stapane sfinte si adevarate, nu vei judeca si nu vei razbuna sangele nostru, fata de cei ce locuiesc pe pamant? Si fiecaruia dintre ei i s-a dat cate un vesmant alb si li s-a spus ca sa stea in tihna, inca putina vreme, pana cand vor implini numarul si cei impreuna-slujitori cu ei si fratii lor, cei ce aveau sa fie omorati ca si ei.”
Apoc 6.9 "και οτε ηνοιξεν την πεμπτην σφραγιδα ειδον υποκατω του θυσιαστηριου τας ψυχας (psychas) των εσφαγμενων δια τον λογον του θεου και δια την μαρτυριαν ην ειχον"
in litere latine acelasi verset:
kai ote enoixen ten pempten sphragida eidon upokatô tou thusiasteriou tas psuchas tôn esphagmenôn dia ton logon tou theou kai dia tên marturian tou arniou ên eichon
|
Răspuns:
Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus
Acest pasaj, împreună cu Facerea 4,10 se referă la același lucru: cererea de răzbunare pentru martiri. Ambele sunt simbolice. Apocalipsa prin excelență abundă în simboluri, sper că nu iei totul în mod literalist
|

EEee, nu am văzut să îți fi cerut scuze pentru minciunica deliberată pe care ai lansat-o in primul text, ci doar spui ceea ce te invață la secta ta că se interpretează literar și ce nu se interpretează literar.

Asta nu mă interesează.
Ei bine, ca o concluzie, acum ai ocazia să arăți tuturor cât sunteți de smeriți voi adventiști și să spui că te-ai înșelat și că îți pare rău, atunci când ai scris: "niciodată termenul[psyche] nu o să-l întâlnești desemnând o entitate de sine stătătoare și conștientă după moartea omului"
Iacov 4.10 "Smeriți-vă înaintea Domnului și El vă va înălța"
Așteptăm să vedem cum te smerești!!