View Single Post
Vechi 13.11.2009, 15:13:11
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glavinia
Nu vreau sa mai aduc nici macar un contra argument, desi pot aduce legat de ceea ce ai scris, dar nu vad rostul. Oricum tu o sa ai in continuare aceeasi parere pe care nu o pot schimba.
Pot sa iti garantez doar un lucru: o sa ai o supriza dupa moarte. O sa vezi ca multi din cei pe care tu ii consideri "sectanti" sau "demonizati" vor fi in rai. Pentru ca nu tu esti cel care stabilieste daca cineva e bine din punct de vedere spiritual, ci unul singur stabileste: Dumnezeu.
Noi nu facem decât ceea ce ne învață Biblia:
1 Ioan 4.1. "Iubiților, nu dați crezare oricărui duh, ci cercați duhurile dacă sunt de la Dumnezeu, fiindcă mulți prooroci mincinoși au ieșit în lume."

Imi pare rău, Glavinia dar spui lucruri neconforme cu adevărul bibliei atunci când incerci să acreditezi ideea conform căreia, pot să existe căi diferite, și puncte dogmatice diferite care să ducă la același adevăr: Hristos. Acesta este un lucru total fals.
Există o singură mărturie a credinței:
Iacov 2.10 "Pentru că cine va păzi toată legea, dar va greși într-o singură poruncă, s-a făcut vinovat față de toate poruncile."
Efeseni 4.5 "Este un Domn, o credință, un botez,
Ioan 8.32 "Dacă veți rămâne în cuvântul Meu, sunteți cu adevărat ucenici ai Mei; Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi"

Că pot exista și interpretări deviante ale învățăturilor sfinte, iarăși scriu apostolii:
2 Petru 3.16 " Cum vorbește despre acestea, în toate epistolele sale, în care sunt unele lucruri cu anevoie de înțeles, pe care cei neștiutori și neîntăriți le răstălmăcesc, ca și pe celelalte Scripturi, spre a lor pierzare."

Citat:
În prealabil postat de glavinia
Sper ca ati observat ca nu am adus nici un contra argument legat de nici o postare :D pentru ca nu doresc sa duc eu firul discutiei mai departe.
Nici noi nu vrem. După cum spune și sf. Petru:
Fapte 5. 38 "Și acum zic vouă: Feriți-vă de oamenii aceștia și lăsați-i, căci dacă această hotărâre sau lucrul acesta este de la oameni, se va nimici; 39.Iar dacă este de la Dumnezeu, nu veți putea să-i nimiciți, ca nu cumva să vă aflați și luptători împotriva lui Dumnezeu. "

Iar istoria și-a spus cuvântul in privința penticostalilor. Penticostalismul, la fel ca orice alt cult cu origini demonice este auto-distruciv. In prezent există numai in România zeci de grupări penticostale și harismatice desprinse din biserica-mamă și care nu fac ascultare decât de opiniile pe care le are pastorul local asupra Bibliei.

Isaia 5.21 "21.Vai de cei care sunt înțelepți în ochii lor și pricepuți după gândurile lor!"

Toate cele bune!