View Single Post
Vechi 13.11.2009, 18:11:29
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Din cate am putut intelege eu, Iuda a tradat dar la scurt timp a constientizat pe deplin ce urma sa se intample...el a facut asta intr-un moment de ratacire sa zicem, dar nu el l-a ucis practic, el l-a vandut celor care aveau un ac mare impotriva lui deja. De ce nu au ales mai marii Sinedriului sa il ridice direct???... pentru ca le trebuia un pion, cineva care ii fusese alaturi si care a fost dispus totusi sa il vanda...aceasta a fost pretextul lor, pentru ca alltfel nu ar fi avut ce sa-i reproseze si ei stiau asta si simteau dar totusi urau. Cred ca Iuda l-a vandut pe Mantuitorul, insa ulterior a fost inspaimantat de evolutia lucrurilor in urma hotararilor Sinedriului si a planului lor....

Nu cred ca era neaparat un plan al lui Dumnezeu( iertati-ma daca gresesc), dar a fost pur si simplu decizia si refuzul unor oameni( pentru ca o parte din iudeii de atunci sunt ortodocsii de astazi) de a crede in Iisus Hristos si Noul Testament. Noul Testament a fost lasat pentru a-l implini pe cel Vechi, insa o parte din iudei nu l-au recunoscut si nu l-au primit in consecinta, ba mai mult au simtit o amenintare dar si dezamagire in persoana Mantuitorului pentru ca ei asteptau altceva si nu au pus pret pe nimic din ce a spus si facut Iisus Hristos pe pamant...in final alegand sa il elimine din peisajul iudaic. L-au acuzat, insa avand o retinere si nedorind totusi ca uciderea Lui sa fie chiar exclusiv din vina lor, si sa isi pateze asemenea lui Pilat mainile de sange nevinovat...au ales metoda de a-l duce in fata lui Pilat care era stiut ca fiind un om foarte curd si care nu pregeta sa ucida. Desi practic Pilat nu avea nimic de impartit cu Mantuitorul, a simtit ca face o greseala, a incercat sa evite sa il ucida desi nici nu il cunostea si nici nu l-ar fi putut afecta acuzele aduse de Sinedriu. Cu toate acestea, Sinedriul a insistat cu inversunare, sustinandu-si cauzele pentru care Mantuitorul a fost adus acolo...si Pilat s-a conformat vazand atata inversunare, dar el practic nu avea ce imparti cu Iisus Hristos si nici nu ar fi avut vreun motiv sa il ucida peronal..deci eu vad lucrurile cam in maniera asta.
Draga AndruscaCIM, eu prin plan inteleg doar actiunile Mantuitorului
dupa Intrupare, nu si pe ale celorlalti participanti: apostoli, prooroci,
rude, prieteni, conationali, etc. La acestia Mantuitorul le anticipa
reactiile si actiunile prin prestiinta, dar nu le determina, nu-i folosea
pe post de pioni sacrificabili. El viza doar sacrificiul Sau, nu al altora,
si prestia ca va fi sacrificat si a acceptat acest sacrificiu pentru a
invinge si moartea "cu moarte calcand". Deci rastignirea, patimile,
moartea pe cruce, coborarea la iad, invierea si inaltarea au facut
parte din plan. Tradarea, lepadarile, vinderea, judecata sinedriului
si a lui Pilat nu erau determinate in plan, dar erau prestiute de Fiul
Lui Dumnezeu ca raspunsuri ale oamenilor in atari conditii si situatii.
In Plan trebuie sa vedem doar sarcinile Mantuitorului in vederea
mantuirii noastre. Iar in prestiinta, restul.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote