View Single Post
Vechi 13.11.2009, 19:07:22
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de qlavinia
Nu mi-am exprimat bine punctul de vedere, eu cred ca este o singura cale catre cer: Domnul Iisus Hristos.
Si de fapt, ceea ce am vrut sa exprim a fost ca NU printr-o religie ajungi in cer, ci prin credinta in Domnul Iisus Hristos(si bineinteles, daca traiesti conform Scripturii, pentru ca Biblia spune caci credinta trebuie urmata de fapte).
Mda, eternul vostru refren: "nu religia te mântuiește, ci relația personală pe care o ai cu Domnul Isus, Mântuitorul tău personal"
De parcă pe ortodocși "religia" i-ar mântui, nu credința.
Firește că numai prin Hristos ne mântuim, doar spune Scriptura asta:

Ioan 14.6 "Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine."
Luca 11.23 "Cel ce nu este cu Mine este împotriva Mea; și cel ce nu adună cu Mine risipește."
1 Timotei 2.5 "unul este și Mijlocitorul între Dumnezeu și oameni: omul Hristos Iisus,"

Dar cum este dogma acestei credințe? Care este mărturisirea de credință? Care este participarea la viața harică a Bisericii, a cărui cap este Hristos? Ajunge doar să crezi despre tine că "te-ai predat Domnului Isus", cum spuneți voi la Adunare?

De ce mai atrăgea atenția sf Iacov?
Iacov 2.10 "Pentru că cine va păzi toată legea, dar va greși într-o singură poruncă, s-a făcut vinovat față de toate poruncile."

Pentru ce le mai atrăgea atenția și sf Pavel tesalonicenilor?
2 Tes.2.15 "Deci, dar, fraților, stați neclintiți și țineți predaniile pe care le-ați învățat, fie prin cuvânt, fie prin epistola noastră. "

De ce s-a mai obosit sfântul Pavel să scrie 14 epistole despre organizarea Bisericii lui Hristos și despre combaterea ereziilor, dacă era de ajuns să urle în adunare că "fiecare trebuie să îl primească pe Domnul Iisus în inima lui ca Mântuitor personal" sau "fiecare trebuie să facă legământul cu Domnul Isus și să se predea Lui" ?