View Single Post
Vechi 13.11.2009, 22:21:18
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Multumesc Mihail esti o comoara la casa omului!
Poate acum intelege si ea despre ce pacat este vorba, intradevar mai subtil decit desfrinarea, insa dupa mine atirna mai greu la balanta
1. Nu, nu am inteles nimic despre ce pacat vorbesti (altul decat a crede in potop si distrugerea Sodomei!).

2. Mihailt vorbeste despre altceva. Chiar asa: sarcina de clasa 1: poti spune care este ideea principala in postarea lui Mihai?

3. Poti spune care era subiectul discutiei noastre?

Raspuns: incredulitatea ta in relatarile biblice: potopul si distrugerea Sodomei.
Te citez:
Citat:
Alegoria aceasta si povestea lui Lot este una din favoritele mele din VT insa tu aici o ridici la rang de dogma si realitate!
Unde sunt dovezile tale istorice ca sa sustii sus si tare(caracteristic tie) ca Dumnezeu a pedepsit doua orase intregi "..INCA de pe acest pamint"
Unde-i dovada ca potopul a existat, sau ar fi putut sa se intimple?
.

Eu ti-am raspuns ca Biblia este inspirata de Duhul Sfant.

Tu ai raspuns pe aceeasi linie de neincredere in adevarul Scripturii:
Citat:
Sunt in mare parte, INSA au schimbat atitea miini pina au aparut la lumina ca nu mai stie nimeni de cite ori au fost "filtrate" FARA prezenta ADEVARULUI si implicit a Duhul Sfint!
si ca sa-ti dai dreptate imaginezi pacatul de a crede in lucruri "ilogice". Pacat definit de tine: nu exista in realitate un asemenea pacat! Dimpotriva, exista o categorie de minuni dumnezeiesti care sfideaza logica (cum ar fi nasterea din fecioara!)
te citez:
Citat:
daca crezi in lucruri care nu au nici o logica, deci SUNT MINCIUNI IN CARE TU TE-ai COMPLACUT la Judecata aceste aspecte vor fi tratate ca PACAT, in caz ca nu stiai
Mai esti cu mine sau te-am pierdut din nou?
Bun, acum spui ca Mihai iti da dreptate in legatura cu acel pacat de care trebuie eu sa dau socoteala.
Concluzie:
Explica-mi, te rog:
a) in ce consta pacatul de care ma fac vinovata cand iau ad literam relatarile biblice.
b) in ce fel Mihai iti sustine punctul de vedere?

Ti-am scris pe puncte 1, 2, 3 si a, b.. ca sa nu mai fi confuz cand citesti. Te rog sa-mi raspunzi punctual, nu sa-mi faci compuneri!
Reply With Quote