View Single Post
Vechi 13.11.2009, 22:58:51
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit 146. Competiție acerbă între Antihriștii care vin cu norii(VI)

146. Competiție acerbă între Antihriștii care vin cu norii: “Hristosul Pucioasei” are un concurent redutabil în persoana lui “Messia reîncarnat în România”
-- urmare --

CN: Dragi telespectatori, am revenit în dialog cu dumneavoastră, dați-mi voie să vă reamintesc, suntem în această seară în studio alături de Messia, am spus mai devreme cum de s-a ajuns ca Messia să fie prezent în studioul nostru. Și, dacă e să faci referire la mesaj, cred că nu e o surpriză pentru dumneavoastră, e o reacție deja normală. Telespectatorii cer să aducem un orb, să-l vindeci, să faci o minune neapărat în studioul nostru pentru a dovedi cele spuse, mulți zic că nu există reîncarnare, adică, exact ce-am discutat până acuma... cum să spun, impactul la public e maxim.(Notă: Neagoe speră încă într-o minune, dar Mihăilă știe să bată câmpii, demontând tenace pretențiile telespectatorilor, ca să scape de provocare cu fața curată)
MIH: Da. În primul rând, e vorba de bun simț și de credință. Cine are credință și cine are inima deschisă și pretinde că este creștin, teoretic, este mântuit. Da? Cine este mântuit nu are nevoie de dovezi, pentru că dovezile, și în Cartea Mea am scris(Notă: Iar își face reclamă!) despre lucrurile ăstea, și în cursurile mele (Notă: Iar își face reclamă!) vorbesc. Chiar dacă în cadrul cursurilor se întâmplă minuni, nu se întâmplă pentru că Eu le fac demonstrativ. Se întâmplă pentru că oamenii vin... ăăă...cu probleme care trebuiesc rezolvate, vin cu... mmm... sufl...sufletul împovărat, de tristețe, de boală, de probleme financiare, vorbesc de astea pentru că ăstea sunt problemele din ziua de azi. Da? Ăăă...în momentul în care cineva își deschide ochii minții și ochii inimii și vede cu sufletul, nu mai are nevoie de circ. (Notă: Mihăilă deturnează cu dibăcie pretențiile celorlalți de a face măcar o minune cât de mică. Acum, toate minunile sunt definite a fi circ, la care el nu se pretează) Pot să fac și...
CN: Acum, ce-i drept sunt șii... miracole, care au ooo... notă materială foarte pronunțată...
MIH: Deci dacă vreau să dovedesc, pot să dovedesc...dar nu Mă interesează.(Notă: Evident, dar îi interesează pe alții! Aici însă, interesele devin puternic divergente)
CN: ...icoane care plâng, sunt moaște care fac minuni...
MIH: Da. Da.
CN: ...știi foarte bine că sunt locuri vestite în toată lumea...
MIH: Unii au nevoie de senzație, sigur...
CN: Cum explici lucrurile astea?
MIH: Deci, să ne gândim și să ne amintim de mesajul biblic în primul rând, și de faptul că, dacăă... unele minuni sunt de la Dumnezeu, și sunt datorate credinței oamenilor și Duhului Sfânt, pe de altă parte sunt și minuni pe care și ceilalți, care practică magia neagră, le pot face. Deci trebuie să avem vigilență, bun simț și discernământ și să ne ascultăm inima, adică sufletul, intuiția, și să ne rugăm sincer să vedem dacă acea icoană într-adevăr este făcătoare de minuni și dacă într-adevăr este un semn de la Dumnezeu că, Fecioara Maria plânge de exemplu pentru păcatele și răutatea omenirii. Da? Sau că Pruncul Iisus, la fel, plânge cu lacrimi de sânge când vede atâtaaa... mm... ignoranță, atâtea războaie, atâtea probleme în umanitate, deși toți, noi, avem răspunsurile, toți avem posibilitatea să facem fapte bune dezinteresat, toți avem posibilitatea să ne rugăm și să primim răspuns de la Dumnezeu și să punem în practică tot binele pe care știm și ar trebui să-l facem.
CN: Dă-mi voie să insist un pic pe ideea asta.
MIH: Da.
CN: Deci, bun, am înțeles, e vorba de o icoană, oamenii se duc acolo și se roagă, cred în Dumnezeu, apare aceastăăă... hai să-i spunem... stare de grație, da?
CN: Se întâmplă un miracol.
CN: Da? Avem izvoare făcătoare de minuni.(Notă: Unul este la Pucioasa, sau cel puțin cei de acolo așa pretind, că se adapă de la acel izvor de Cuvânt)Avem...
MIH: Deci, în spatele... Da, da...
CN: ... hai să-i spunem,...Deja este o altă latură...
MIH: Deci, în spatele acestor miracole este un simplu și singur lucru. Ghici care?(Notă: Mihăilă se arată acum a fi ghicitor în stele. El descoperă ceea ce știe toată lumea de 2000 de ani încoace, apoi dă impresia că a descoperit America) Credința. Credința este puterea. Da? Și-n Biblie este scris: “Crezi tu că Eu te pot vindeca?”. Dacă unul a spus “Da!”, facă-se după credința ta! Deci nu a spus niciodată că “Eu am o minune”, că “Eu am făcut o exorcizare”. Da, se fac prin Mine exorcizări, vindecări, inițieri, activări de glanda pineală să aibă clarviziune sau nu mai știu ce. Prin Mine și prin orice alt om care este mântuit, sau care are har, sau care este deschis, și printr-un om obișnuit, și printr-un om inițiat, și printr-un maestru spiritual, și printr-un cerșetor, prin oricine se pot face minuni dacă acel om are, simplu și sincer, credință. Deci...
CN: Stai puțin!
MIH:... aceste minuni țin de credința oamenilor.
CN: E și o chestiune mult mai concretă. Iisus la un moment dat merge pe apă...
MIH: Pe de altă... Da, da!
CN: El pur și simplu pășește pe apă...
MIH: Stai un pic!
CN: ...Se înalță...
MIH: Da!
CN: Oamenii Îl văd... Se înalță la ceruri... deci face o chestiune ieșită din comun, asta e... cum să-ți spun... are o notă materială...
MIH: Se repetă în ziua de azi: merg pe apă, pentru că îmi place să patinez, și oricine poate să facă asta, oricine poate să meargă pe apă când apa este înghețată...(Notă: Mihăilă trece acum la un registru nou, imposibil de clasificat: ori al insolenței și al impertinenței, ori al paranoiei. El ne prostește în față, afirmând că mersul pe apă al lui Iisus este echivalent cu mersul pe apă al patinatorilor, oricare ar fi ei. Sau, că înălțarea la ceruri a lui Iisus este echivalentă cu prestația pasivă și contemplativă a pasagerilor unui avion care decolează )
CN: Bine, e adevărat...
MIH: și... a zbura printre nori, oricine poate s-o facă, luând un bilet de avion, da? Ei, lăsând gluma la o parte,(Notă: Subtilă această retractare “în glumă” a unor paradigme pe care tocmai le-a lansat la modul serios ca să explice unele evenimente supranaturale) aceste lucruri se pot întâmpla în momentul în care trăim anumite revelații și atingem acel extaz și mă gândesc de exemplu la Iosif de Copertino, sau Sfântul Francisc de Assissi, și sunt mai multe exemple, Tereza de Avila, sunt mai multe exemple din trecut, dar sunt și în timpurile noastre oameni care ăăă... au atins acel nivel de conștiință hristic, și în anumită stare, deci nu într-o stare obișnuită, într-o anumită stare de conștiință, stare de extaz, corpul fizic se unește cu sufletul, și acea vibrație, acea energie efectiv te înalță și nu mai simți că ai o stare de înălțare, ci efectiv corpul fizic levitează, adică se ridicăăăă... și... și plutește în aer. Aceste lucruri se vor... s-au întâmplat și se vor mai întâmpla, dar...