Subiect: Despatimirea
View Single Post
Vechi 14.11.2009, 12:04:07
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Nu-i asa usor si nici nu stiu daca se dau undeva in scrieri, sfaturi concrete.
Mai inati ca patimile sunt cam legate unele de altele dupa cum se vede.
Voi spuneti ca mania este legata de mandrie. Bun, atunci trebuie sa scapam de mandrie mai intai si cine stie de ce patima este legata si asta.
Si uite asa...
1. Problema numarul unu este ca suntem oameni si patimile sunte ale nostre, nu vom scapa de ele.
2. Traim intre oameni si ori trebuie sa ne "despatimim toti odata", ori sa ne izolam total de oameni.
Noi ca indivizi am putea scapa de o patima, sau alta, dar ne ducem in lume si apar probleme acolo - trebuie sa lupti, sa rezisti, sa supravietuiesti.
Patimile astea fac parte din viata si lupta noastra de zi cu zi. Ideal ar fi sa nu existe de tot, dar numai daca toti oamenii, fara exceptie am scapa de ele.
Trebuie schimbata lumea, sistemul, nu este suficient sa ne schimbam noi ca indivizi.
Ati vazut ca Iisus, sfinti de-alungul timpului au fost "omorati" de restul oamenilor. Ei nu au putut schimba lumea, au cazut ei omorati de lume (la propriu si la figurat).

@Glykys - nu ne maniem pe altii. Nu asta e problema. Totul este sa nu ne maniem deloc. Pentru ca aia altii nu patesc nimic, dar noi inghitim mereu, lasam, tacem si pana la urma buba tot se sparge si ne este si mai rau: ori facem atac cerebral daca tinem in noi si nu ne usuram, ori adunand ne uzam nervii si sufletul si ajungem in sanatorii.
Si nu din mandrie provin toate...ci din lupta pentru existenta.
Reply With Quote