View Single Post
Vechi 14.11.2009, 12:24:07
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

@GeorgeS - asa stiam si simt si eu.
Si nu cred ca exista oameni, nici macar preotul, care sa fie permanent pregatit pentru impartasanie.
Eu si la preoti nu prea inteleg obligativitatea impartasirii la fiecare Liturghie. Cu canon, sau fara. Se spovedeste mereu, nu stiu, dar sufletul si trupul lui este intotdeauna pregatit pentru Hristos? Eu nu cred. Si el este tot om.

@Noesisaa - pai asa se spune peste tot, ca in posturile mari mai ales sa te spovedesti si impartasesti si inca de doua ori. Era mai bine daca se lasa sa se duca oamenii la perioade decise de ei insisi, atunci cand se simt pregatiti pentru asta. Dam buluc in posturile stabilite peste an, asa cum o fi, fara a fi chiar pregatiti si in rest nu mai facem nimic.
In plus eu spun ca numai postul trupesc nu inseamna pregatire. A manca normal (atentie, nu vorbim de imbuibare) si a trai normal cu sotul/sotia nu trebuie sa fie considerata o piedica. A tine aceste posturi nu te pregateste automat pentru impartasanie, nici macar spovedania.
Trebuie sa fii pregatit moral si sufleteste mai ales.
De asta as spune sa poti sa mergi la preot si sa spui: parinte, am mancat si am trait normal, dar acum am sufletul pregatit pentru impartasanie, si sa te spovedeasca si apoi sa primesti impartasania. Si asta oricand in an.
Reply With Quote