Subiect: Despatimirea
View Single Post
Vechi 14.11.2009, 14:12:49
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Si nu din mandrie provin toate...ci din lupta pentru existenta.
Ceea ce spui tu, sophia, este efectul, nu cauza maniei.
Citat:
Nu-i asa usor si nici nu stiu daca se dau undeva in scrieri, sfaturi concrete.
Bineinteles ca se dau si sfaturi concrete, dar trebuie sa cautam si sa citim aceste scrieri, incredintati fiind ca ne invata de bine. Scrierile Sfintilor Parinti ne dau cunoasterea necesara, dar duhovnicul este cel, care ne ajuta practic sa curatam sufletul nostru de patimi. E greu pentru cei fara duhovnic...
Citat:
Mai inati ca patimile sunt cam legate unele de altele dupa cum se vede.
Voi spuneti ca mania este legata de mandrie. Bun, atunci trebuie sa scapam de mandrie mai intai si cine stie de ce patima este legata si asta.
Si uite asa...
1. Problema numarul unu este ca suntem oameni si patimile sunte ale nostre, nu vom scapa de ele.
2. Traim intre oameni si ori trebuie sa ne "despatimim toti odata", ori sa ne izolam total de oameni.
Noi ca indivizi am putea scapa de o patima, sau alta, dar ne ducem in lume si apar probleme acolo - trebuie sa lupti, sa rezisti, sa supravietuiesti.
Patimile astea fac parte din viata si lupta noastra de zi cu zi. Ideal ar fi sa nu existe de tot, dar numai daca toti oamenii, fara exceptie am scapa de ele.
Trebuie schimbata lumea, sistemul, nu este suficient sa ne schimbam noi ca indivizi.
Ati vazut ca Iisus, sfinti de-alungul timpului au fost "omorati" de restul oamenilor. Ei nu au putut schimba lumea, au cazut ei omorati de lume (la propriu si la figurat).
Mandria este ultima patima de care scapam. Dar daca consideri ca nu putem scapa de patimi, atunci nici nu vei reusi acest lucru. Totul este sa vrei.
Cel, Care poate revolutiona omenirea si a si facut-o, este Iisus Hristos. El nu face nimic fara voia noastra, caci noi avem liberul arbitru. Da tu mai intai dovada ca vrei sa te cureti de patimi, convinge-L prin acceptarea suferintei cauzate de acest proces de curatire, si apoi El va face restul.
Reply With Quote