Citat:
În prealabil postat de anna21
Theofan, ai o problema. Nu sotia, ci tu. Ba chiar mai multe.
In primul rand, nesiguranta din relatia ta este neintemeiata. Ea te-a ales pe tine sa-si imparta viata, nu pe el. Chiar daca nu esti primul barbat din viata ei, voi doi sunteti una, ati fost uniti de Dumnezeu. Acesta este un lucru real.
Te gandesti ca te compara cu acela? Asta este o capcana. (Hmm, este jenant sa discut astfel de lucruri pe un site ortodox, dar cel mai bun partener in pat este acela cu care petreci mult timp, care ajunge sa te cunoasca intim, sa-ti stie dorintele, sa-ti suporte cu rabdare toanele etc.. Este absurd sa te gandesti ca te compara cu un altul. Tu nu esti un simplu partener. Tu esti O LUME INTREAGA. Mai mult decat poti cuprinde in cuvinte.. Imi pare rau ca nu te pot face sa intelegi. Pe mine ma emotioneaza si sa ma tina sotul de mana. Cum sa compar asta cu alta experienta. Esti unic pentru ea!)
Adevarata problema este ca nu o iubesti, sper sa nu te simti jignit.
Daca m-ar intreba cineva ce-mi place la sotul meu, as putea umple pagini intregi! Dar nu as scrie ca apreciez ca ma iubeste. Faptul ca el ma iubeste sau nu, nu are legatura cu ce simt eu pentru el. Cred ca nu este un detaliu lipsit de importanta.
Incearca sa o iubesti asa cum este. Nu astepta sa te faca ea sa o iubesti, nu numara dovezile ei de iubire. Mai bine te intrebi ce faci tu pentru ea. Cred ca aceasta este atitudinea potrivita in casatorie. Casatoria este jertfa (cuplurile proaspat casatorite ma vor contrazice, dar sunt sigura ca am dreptate).
|

Bravo, Anna! Asa gandesc si eu. De multe ori, cand nu ne convine ceva, dam vina pe altii, nu ne gandim ca, de fapt, la noi, e problema. Scuza-ma, Theofan, dar ti-ar fi mult mai bine daca ai abandona orgoliul acela masculin ca nu ai fost tu primul din viata ei! Intr-o casatorie, sunteti DOI, nu TU cu nevoile, visurile, orgoliile tale. Ea te vede numai pe tine, tu ar trebui sa o vezi numai pe ea! De ce te-ai mai casatorit cu ea daca ti se pare ca nu o iubesti? O casatorie e, din ce am vazut eu la cei din jurul meu, jertfa si sacrificii, nu e basm dulce si roz. Acum, acele sacrificii se fac din iubire, ce-i drept, dar nu e iubire cu aripioare, e iubire incercata, in care ti s-a topit mandria, parerea de sine, mofturile si fasoanele.