Theofan, eu am o teorie.. care este a mea, nu stiu in ce masura este adevarat, dar pentru mine functioneaza.
Eu consider ca dracul ne priveste tot timpul si in functie de ce facem noi gaseste metode sa ne ispiteasca. De exemplu, daca sotul meu intarzie acasa, desigur ma nelinistesc, il banuiesc etc.. Cel mai bine este sa ma comport CA SI CUM NIMIC NU S-AR INTAMPLA, sa-mi tin gandurile pentru mine. Daca fac greseala sa-l sun sa-l intreb unde este, sa verific telefonul lui (pot face asta in timp real in tara unde locuiesc.. pot afla cand si cu cine vorbeste!).. Deci daca fac orice in directia asta, atunci se declanseaza un vartej de ganduri pe care nu le pot controla (tulburare, neliniste, nesiguranta.. tot ce vrei). Ca si cum nu mi-ar apartine, zic eu.. este ispita!
Abtine-te de la comentarii si banuieli cat poti! Daca le dai glas, vrasmasul iti va sufla si altele la ureche.
Nu este vorba de ignoranta, ca nu vreau sa aflu (desi unele lucruri nu vreau sa le aflu cat timp nu le pot gestiona emotional), dar evident ca unele probleme le creez sau le amplific singura.
Tu crezi/simti acum ca ea ti-a gresit tie!
Implicit, tu esti mai bun decat ea, in mintea ta. Esti?
Last edited by anna21; 14.11.2009 at 21:39:58.
|