Citat:
În prealabil postat de Traditie1
Cei care îi ajuta pe tigani trebuie sa fie constienti ca tiganii vor deveni tot mai numerosi (fiindca au mult mai multi copii ca românii) si nu stiu cât de frumos se vor purta atunci când vor constitui un procent important din populatie, adica în câteva decade când toti acesti copii vor constitui tineretul tarii.
Nu cred ca trebuie sa ajuti pe cineva care lucreaza împotriva ta, asa cum sunt ungurii si chiar tiganii. Ambele etnii doresc sa transforme teritoriul României în propria lor tara si se poarta frumos doar atât timp cât interesele le-o cer, vezi ce au facut ungurii când au luat vremelnic nordul Ardealului înapoi.
Discernamântul e superior oricarei fapte bune, milostenia poate fi si o greseala. Porunca Domnului de a iubi pe vrajmasi se refera la cei ce pot fi schimbati printr-un comportament binevoitor, nu la oricine.
|
Rationalul din mine imi spune ca ai dreptate,
Traditie, ca tiganii si ungurii vor o Romanie a lor, dar acesti bieti copii vor doar apa si o bucata de paine,poate si o hainuta ca sa nu le fie frig..Ei ce vina au ca s-au nascut? Domnul ii iubeste si pe ei si din dragoste s-a rastignit si pentru ei, si ei au inger care ii vegheaza si care plange pentru suferinta lor..
In fata Domnului, ei si noi suntem egali..Poate ei chiar au virtuti pe care noi ne chinuim cu anii sa le dobandim..
Eu nu cred ca cu o floare putem face primavara, dar macar putem nadajdui ca acesti bieti copii nu sunt cei care maine ne vor agresa pe strada sau ne vor sparge casele, ca daca le vom darui cat de putin vor aprecia si nu vor crede ca li se cuvine, astfel incat sa stea mereu sa astepte sa le vina "ajutor". Poate ca un mic gest al nostru pentru ei inseamna enorm, poate ca ei nu au avut o mama iubitoare si care sa ii invete ce este iubirea si poate noi, printr-un mic ajutor, putem sa sensibilizam in ei ceva..
Deocamdata eu apreciez ca bietii oameni nu fura, nu agreseaza pe nimeni, nu isi mutileaza copii ca sa ii trimita la cersit, nu isi vand copii, etc
Ar putea gasi o solutie de a scapa de saracie, o solutie murdara, vreau sa zic, dar uite ca tiganii astia ne arata ca oricat de grea ni se pare viata, sunt oameni care sufera mai mult decat noi, si mai ales ne arata ca copiii nu trebuie ucisi asa cum noi, cei care avem o paine si mai mult pe masa, o facem..
Doamne ajuta!