Citat:
În prealabil postat de mihailt
Musulmanii au fost respectati si in Imperiul Bizantin unde erau tratati ca cetateni cu drepturi egale cu crestin ortodocsi.
Duhurile rele i-au inselat pe musulmani si acestia au atacat Imperiul Bizantin si l-au cucerit si au facut ceva distrugeri.Au luat Sfanta Catedrala Sfanta Sofia,biserica crestinilor ortodocsi cea mai mare din Imperiul Bizantin si si-au facut moschee din ea.
Si musulmanii traiau mai bine in Imperiul Bizantin,erau mai educati si mai liberi decat in imperiul lor musulman de s-a facut mai apoi pe teritoriul Imperiului Bizantin.
Unde au luat crestinii ortodocsi cu forta vreo moschee de a musulmanilor?
|
Si acum trebuie sa ne "dam in cap" pt ce s-a intamplat in istorie..lucruri care oricum nu au legatura cu religia?Din cate stiu eu..ar trebui sa discutam despre ce spune Coranul nu sa analizam comportamentul oamenilor pentru ca asa cum stiti..nu toata lumea aplica religia intr-un mod corect..
Au fost si moschei transformate in biserici..una care imi vine acum in minte este Masjid al Qurtuba din Spania..actuala catedrala Mezquitta..Si totusi..aceste lucruri nu au legatura cu religia crestina;