Citat:
În prealabil postat de mihailt
Ei nu crestinii ortodocsi or fi luat in Spania acea moschee sa o faca Sfanta Biserica ci duhurile rele au inselat pe unii crestini catolici sa faca asa.
[COLOR=#0066cc]http://en.wikipedia.org/wiki/Great_Mosque_of_Cordoba[/COLOR]
Eu nu sunt vrednic sa port numele de crestin ortodox ca si eu sufar de fundamentalism si crestin ortodox fundamentalist nu poate sa existe.
Fundamentalism adica repede vad paiul din ochiul altuia in loc sa vad barna din ochiul meu (adica pacatele din adancul sufletului meu) si ma apuc sa incerc sa scot paiul din ochiul altuia.
|
Întrebarea e ce cautau maurii în Spania. Dupa inventia islamului, musulmanii, fiind înrâuriti de psihologia criminala a lui mahomed au început sa traiasca din jaf. Este chiar un hadit (cuvânt al lui mahomed, a doua parte a traditiei islamice pe lânga curan) care spune ca e rusinos ca un musulman sa traiasca dinagricultura sau comert, el trebuie sa fie un razboinic, sa traiasca din jaf:
Ibn Umar narrates: I heard the Messenger of Allah saying, If you trade in each, and follow the tails of cows, and became content with being farmers, and ignored jihad, Allah will impose on you a humiliation that would not be taken away until you go back to your religion.
Abu Dawud book 23 number 3455 - (hadit autentic).
Deci dupa aparitia islamului arabii mahomedani au început un razboi de cucerire a întregii lumi, supunând cea mai mare parte a imperiului bizantin (Iudeea, Siria, Egipt, nordul Africii), cucerind imperiul persan si extinzându-se mai târziu pâna în India. Acest razboi de cucerire avea pede o parte rolul de a rapândi islamul (fiindca învatatura islamului este ca nemusulmanii trebuie adusi în starea de supusi, obligati sa plateasca taxa daca nu se convertesc
http://ro.wikipedia.org/wiki/Jizia) si totodata de a oferi surse de sclavi (pentru haremuri si pentru forta de munca) si de prada, musulmanii primelor generatii nefiind deprinsi cu munca.
Asa au cucerit si cea mai mare parte din Spania, populatia de aici convertindu-se într-o masura pentru a scapa de taxe. Deci prezenta musulmanilor în Spania ca si în orice alta zona nu era justificata, era rezultatul unei actiuni de jaf. Mai trebuie stiut ca populatia din teritoriile cucerite de musulmani a fost majoritar crestina pâna în secolul 11 sau chiar mai târziu, adica Egiptul, Siria, Irakul, Iudeea, Turcia, poate si nordul Africii. Convertirea la islam s-a facut pentru a scapa de taxe si alte conditii umilitoare la care erau supusi.