Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Hristos a tinut odihna cat timp a trait, ziua de Sabat , dar El a venit ca sa-i schimbe cursul, s-o invecheasca, si sa arate ca e aproape de pieire [....] si ca urmeaza ziua pe care El ne-o va aduce,Ziua Domnului(Dies Domini), odihna pe care El a facut-o.
Ei vezi, aici îți este neputința de a demonstra acest lucru. Hristos a ținut Sabatul, nu a poruncit niciodată ținerea duminicii și totuși ții morțiș la această contradicție flagrantă.
......
Ce e asta bai nene :)?Macar daca tot citezi din cea ce scriu sa ai bunavointa sa citezi in intregime asa cum am scris, nu sa stergi din ceea ce eu am scris, si sa-i dai o alta conotatie.Se poate asa magarie?
Citat:
În prealabil postat de Danut7
Hristos a tinut odihna cat timp a trait, ziua de Sabat , dar El a venit ca sa-i schimbe cursul, s-o invecheasca, si sa arate ca e aproape de pieire, impreuna cu Legea talionului,care daca ar fi fost desavarsita, nu ar fi venit Hristos s-o schimbe si ca urmeaza ziua pe care El ne-o va aduce,Ziua Domnului(Dies Domini), odihna pe care El a facut-o.
|
Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus
Păi tocmai în asta constă aberația către care conduce ideea "călcării Sabatului de către Iisus". O bună ilustrare a unei asemenea teologii aberante este "The Last Temptation of Christ" în care Scorsese prezintă un Hristos ce a păcătuit și a ajuns de blestem pentru El și pentru întregul Plan de Mântuire. Întreaga teologie creștină se duce pe râpă, admițând un Hristos ce poate îngădui (teoretic doar) o călcare de Lege în viața Lui ori în viața urmașilor Săi. Or, voi ridicați la rang de principiu călcarea intenționată a Sabatului, formulând mii de pretexte în istoria creștinismului sau chiar în istoria sacră.
|
Nu a fost hotarare dumnezeiasca si nu a fost Cuvantul Lui care a spus "imparatia cerurilor se va lua de la voi(evrei) si se va da neamului care va aduce roadele ei"?Tocmai de aceia a venit Hristos ca sa aduca la indeplinire voia Tatalului.Ori nu Tatal a hotarat dinainte, voi chema poporul Meu pe cel ce nu este poporul Meu" "Și va fi în locul unde li s-a zis lor: Nu voi sunteți poporul Meu - acolo se vor chema fii ai Dumnezeului Celui viu"."
Citat:
Nu seamănă deloc! Ucenicii au rupt spice pentru a-și potoli foamea, ei nici nu au treierat, nici nu măcinat, nici nu au copt pâinea în sabat. Pe când omul acela a strâns lemne în sabat (în ciuda poruncii exprese a lui Dumnezeu), deși avea mana asigurată ca hrană. Să nu-mi vii cu scuza că voia să se încălzească (Ziua avea căldura deșertului, iar noaptea căldura stâlpului de foc)!
|
Ce au zis fariseii: De ce fac ucenicii Tai ceea ce nu e ingaduit sambata?I-a corectat cumva Hristos?Ba chiar a dat ca exemplu pe David care a mancat painile punerii inainte,cele ce se cuveneau doar preotilor, insa deja aici e o alta lege, nu mai e legea talionului.Deci daca au facut ce nu se cuvenea sambata, dupa legea talionului apostolii au fost vinovati de un pacat mare, ba chiar vrednic de moarte , vezi exemplul fratelui tau Maranatha din Numeri,pe care l-am citat.
Citat:
A mânca și a face minuni în sabat nu constituie călcare de poruncă. Acest lucru nu-l înțelegi tu (sau te faci a nu-l înțelege) cum de altfel nu înțekegeau nici fariseii.
|
Dar de ce se intamplau unele ca astea sambata, si de ce apostolii ne vorbesc despre acestea cu mentiunea ca aveau loc sambata?Daca nu a fost un lucru important in contextul Noului Testament?
Citat:
Ei vezi, aici îți este neputința de a demonstra acest lucru. Hristos a ținut Sabatul, nu a poruncit niciodată ținerea duminicii și totuși ții morțiș la această contradicție flagrantă.
|
Iisus Hristos a dezlegat ziua de odihna de la legea talionului si i-a dat o alta traiectorie prin Invierea Lui din morti.Dupa cum a si fost hotarat dinainte de Dumnezeu prin prooroci "voi face Sabatele lor sa inceteze" si "Nu vor intra in odihna mea".
Dupa cum zice Pavel "
Dumnezeu hotărăște din nou o zi, astăzi rostind prin gura lui David, după atâta vreme, precum s-a zis mai sus: "Dacă veți auzi astăzi glasul Lui, nu învârtoșați inimile voastre"." si dumnezeiescul prooroc "
O, de I-ați auzi astazi glasul Lui care zice: "Să nu vă învârtoșați inimile voastre, ca în timpul cercetării, ca în ziua ispitirii în pustiu, " care a mai si zis "
Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul, să ne bucurăm și să ne veselim întru ea. "
Citat:
Alte două idei străine (Hristos Însușite contrazice în Evanghelii):
1. Sabatul nu a fost pentru evrei, ci "pentru om" (Matcu 2,27)
2. Hristos nu a venit să ducă "spre pieire" Legea ci ca s-o împlinească (Matei 5,17)
Nu dețin asemenea linkuri, caută și tu pe Google: "baptiștii de ziua a șaptea", "biserica odihnei de sabat", "adventiști reformiști", "davidieni", "penticostali sabatarieni", etc.
|
1.Sabatul a fost facut pentru om.Sabatul inseamna odihna si nu sambata.Niciodata sambata nu va insemna Sabat.Odihna este pentru toti oamenii.
Sabbath = "ceasing" , incetare, odihna;
2.Da Hristos a venit sa aduca la indeplinere tot ceea ce e scris in Lege si prooroci, si hotorarile lui Dumnezeu.Pentru aceasta a venit ca in El sa se indeplineasca ce e scris in Lege,prooroci si psalmi, si ca sa duca la indeplinire voia Tatalui.Dupa cum El, insusi a zis si in Luca 24:44.
"Și le-a zis: Acestea sunt cuvintele pe care le-am grăit către voi fiind încă împreună cu voi, că trebuie să se împlinească toate cele scrise despre Mine în Legea lui Moise, în prooroci și în psalmi. "