View Single Post
Vechi 15.11.2009, 20:08:34
Totpeetor Totpeetor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2009
Implicit

Danut 7 am spus ca ingerii cu oamenii au vorbit in limbi omenesti pentru ca e logic de ce au facut asta,pentru a fi intelesi.Dar inainte de creatia omului in ce limba vorbeau,pentru ca ei au existat cu mult inainte ca omul sa fie creat?Evident ca vorbeau cu o limba "ingereasca",adica una diferita de cele utilizate de oameni.Prin faptul ca se vorbeste de "talmacire","talcuire",iti poti da seama ca putea fi vorba si de limbi necunoscute si era nevoie de "traducere", talmacire, pe care se putea ca sa nu fie in stare sa o dea chiar cel care vorbea,de aceea Pavel ii indeamna pe cei care au darul vorbirii in limbi sa se roage si pentru a primi darul talmacirii:
1 Corinteni 14:13 De aceea, cine vorbește în altă limbă, să se roage să aibă și darul s-o tălmăcească.
Evident ca acest dar nu l-au primit toti cum tu ai spus,ci doar cei care credeau in Isus,se intelege.
Citeste atent pasajele in care se vorbeste despre acest dar si vei intelege limpede cum au stat lucrurile.In Bisericile din vremea lui Pavel veneau oameni care vorbeau cel putin o limba comuna.Deci se puteau intelege foarte bine,insa totusi ni se spune despre "vorbirea in limbi".E clar ca altul era scopul acestui dar,nu acela de a vorbi celorlalti oameni care nu le cunoasteau limba.Tu ai spus ca nu mai este nevoie de el.Biblia spune ca cine vorbeste in limbi "se zideste pe sine".Oare nu mai este nevoie de el judecand dupa aceste lucruri?
Am vazut ca si Lacrimi a spus ca ""darul limbilor va inceta" dupa ce neamurile se vor intari in invatatura Evangheliilor (si poate dupa ce Biblia va fi publicata si la indemana oricui)".Pavel nu spune cand va inceta acest dar,sunt doar speculatii ce spui tu.Darul vorbirii in limbi nu a fost dat pentru ca oamenii nu aveau biblii ca acum,existau sinagogi care aveau Vechiul Testament,iar Pavel ii sfatuia in epistole,scrisori cum sa traiasca dupa voia Lui Dumnezeu.Trebuie sa citim atent si vom vedea utilitatea acestui dar chiar in biblie asa cum am mai aratat in postarile anterioare.