View Single Post
Vechi 16.11.2009, 11:46:06
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Totpeetor Vezi mesajul
Aceasta va fi ultima postare a mea(sper) pe acest topic,pentru ca vad ca aceasta discutie este departe de a fi un constructiva si aceasta in mare masura datorita temei discutiei despre care cei mai multi dintre noi stim mai putin.Si pentru mine este o tema complicata.Oricum fac apel la toti care vor posta sa nu fie partinitori.Sa analizam corect,sa nu spunem neadevaruri,lucruri din auzite.Daca acuzam pe cineva trebuie sa o facem cu dovezi,altfel tot ceea ce spunem nu are nici o valoare.Subiectivismul nu duce la nimic bun.Daca vrem sa aflam care este originea darurilor pe care penticostalii sustin ca le detin,trebuie sa vedem felul in care traiasc,daca acesta este conform bibliei,daca vedem ca il slujesc pe Dumnezeu,sunt evlaviosi,atunci intrebarea despre originea darurilor nu are sens.Eu cunosc multi penticostali si nu pot sa spun despre ei ca nu implinesc biblia sau ca nu il slujesc pe Dumnezeu.Pentru mine ar fi o ipocrizie sa afirm asa ceva.Atunci pot sa spun si eu cum i-a spus Isus fariseilori:
"Marcu 3:24 Dacă o împărăție este dezbinată împotriva ei însăși, împărăția aceea nu poate dăinui."
Cum este posibil ca vorbirea in limbi la penticostali sa aiba o alta origine decat cea divina,daca ei il slujesc pe Dumnezeu,daca ei fac voia lui Dumnezeu,se straduie asa cum inteleg ei,sa fie placuti Lui Dumnezeu?Sa fim rationali.Cred ca lui Dumnezeu nu ii place sa vada ce facem aici,cum judecam pe cei de langa noi.Inteleg sa avem pareri,dar nu sa dam verdicte sau sa spunem lucruri nefondate.Trebuie sa fim responsabili fata de ceea ce spunem.
Asa sa ne ajute Dumnezeu!
Eu vorbesc din punctul meu de vedere si din ce cred.Pentru mine nu este asa de complicat si daca m-ai reciti probabil ai si vedea.Aberatiile astea cu limbile ingerilor ca si cum ar fi limbi precum e chineza sau alta limba dar in afara acestei lumi, eu nu le cumpar.Te-am intrebat sa-mi spui tu ce crezi si nu ai stiut sa-mi raspunzi.Eu ti-am raspuns la ambele versete, alea mai "greu" de inteles,despre graiurile ingerilor si despre "cum vorbirea in limbi zideste pe sine" si multe alte, eu cred ca le-am explicat foarte rezonabil, si au sens mai ales dc compari cu ce a zis Pavel.Non-sensul apare la voi, la penticostali, in diferite locuri legate cu vorbirea asta in limbi.

Ai zis ca penticostalii slujesc lui Dumnezeu.Carui Dumnezeu?Ca nu slujesc Sfintei Treimi?Exista mai multi domni, mai multi dumnezei?

Iar legat de vorbirea in limbi si eu am avut o experienta personala,dar astept ca intai sa vad marturii ortodoxe cu legatura la acest dar, ca nu cumva sa smintesc pe careva.Oricum o experienta privitoare la acest subiect am.