Citat:
În prealabil postat de totpeetor
1 Corinteni 14:4 Cine vorbește în altă limbă, SE ZIDESTE pe sine însuși; dar cine prorocește, zidește sufletește Biserica.
Deci e clar ce scop are vorbirea in limbi,si anume zidirea sufleteasca a celui care detine acest dar,el "se zideste pe sine',nu il zideste pe altul,in schimb cel care prooroceste "zideste Biserica".
|
da, adevărat, dar acolo era vorba de vorbirea în limbi de origine divină, NOI V-AM CERUT SĂ ADUCEȚI DOVEZI CĂ CEEA CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ADUNĂRILE PENTICOSTALE ȘI HARISMATICE ESTE ÎNTR-ADEVĂR DE ORIGINE DIVINĂ ȘI NU DEMONICĂ. ȘI LA ACEST CAPITOL VEȚI AVEA MARI PROBLEME.
VĂ CEREM ACEST LUCRU PENTRU CĂ SE CUNOAȘTE CĂ ÎN RELIGIILE PRIMITIVE GLOSOLALIA (VORBIREA IN LIMBI) ERA AUTO-PROVOCATĂ PRIN REPETAREA SPASMODICĂ A UNOR CUVINTE (EXACT CE SE ÎNTÂMPLĂ LA "PENTI")
VORBIREA ÎN LIMBI MAI E PREZENTĂ ȘI LA SPIRITIȘTI SAU ÎN PRACTICILE MEDIUMISTICE.
IAR BIBLIA NE ATENȚIONEAZĂ:
1 COR 14.19 "Dar în Biserică vreau să grăiesc cinci cuvinte cu mintea mea, ca să învăț și pe alții, decât zeci de mii de cuvinte într-o limbă străină. "
SI SF PAVEL IN MOD SPECIAL:
2 COR 11.14 "14. Nu este de mirare, deoarece însuși satana se preface în înger al luminii.
15. Nu este deci lucru mare dacă și slujitorii lui iau chip de slujitori ai dreptății, al căror sfârșit va fi după faptele lor."
AȘTEPTĂM AȘADAR DOVEZI DIN PARTEA VOASTRĂ CĂ CEEA CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ADUNĂRILE VOASTRE ESTE LUCRAREA DUHULUI SFÂNT, ȘI NU LUCRAREA NECURATULUI. ȘI NU AȘTEPTĂM NISTE ARGUMENTE DE GENUL "L-AM PRIMIT PE DOMNUL ISUS IN INIMA MEA SI AM FACUT LEGĂMÂNT CU EL CA TOATĂ VIAȚA SĂ MI-O DEDIC LUI", IAR "DOMNUL ISUS" AR FI OBLIGAT SĂ REVARSE HARUL DUHULUI SFÂNT ASUPRA VIEȚII VOASTRE DE OAMENI "SALVAȚI" ȘI SFINȚIȚI PRIN "SANGELE DPOMNULUI ISUS"
S-A ÎNȚELES?