View Single Post
Vechi 16.11.2009, 15:39:32
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
Intrebarea corecta era urmatoarea: o singura Biblie, de ce atatea confesiuni religioase (incluzand aici si bisericile traditionale: catolica si ortodoxa).

1. Principiul "Sola Scriptura" este lasat de Domnul Iisus Hristos si Sfintii Apostoli ("va indemna sa nu treceti peste ce "este scris" - spune Sfantul Apostol Pavel). "Va rataciti pentru ca nu cunoasteti Scripturile" - spune Domnul Iisus Hristos. Atata Mantuitorul cat si Sfintii Apostoli propovaduiesc adevarul bazandu-se pe ceea ce "este scris" (expresie folosita de cca. 80 de ori in Noul Testament).
2. Faptul ca au aparut asa de multe confesiuni religioase este pentru ca marea lor majoritate doar mimeaza cercetarea si urmarea invataturilor Sfintei Scripturi.
3. Credeti ca biserica ortodoxa respecta ceea ce spune Sfanta Scriptura? Daca da, in ce proportie? Sa nu-mi spuneti ca 100%, caci va trebui sa raspundeti la o sumedenie de intrebari dificile.
eu inca nu pot sa ma bag in discutii prea "filozofice" pentru ca sunt in faza in care citesc si ma documntez. avand in vedere ca am tot dat de aceasta "Sola Scriptura", am cautat sa vad ce semnifica, credeam ca este vreun cult. eu acum il intrebam pe tricesimusseptimus, de ce avem cu totii o singura biblie si jdemii cu culte, secte, etc. cautand am dat de John Whiteford si am citit ce a zis (http://www.ortho-logia.com/Romanian/sola_scriptura.htm) si ma gandeam ca noi ortodoxii ar tb sa fim in zeci de mii de culte ca multi stim dupa ureche, iar neoprotestantii care stiu biblia din scoarta in scoarta ar fi trebuit sa fie un tot.