View Single Post
Vechi 16.11.2009, 17:18:18
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
"Crede si nu cerceta" este un principiu care creeaza unitate.
Bun, in afara de faptul ca tu nu ai cercetat macar cine a emis aceasta sintagma" Crede si nu cerceta"...poate ar fi bine sa explici totusi modul tau de perceptie al principiului " Sola Scriptura" conform caruia paradoxal oamenii nu pot cadea de acord si dau constant in erezii care mai de care mai alambicate???...De ce citind Biblia nu inteleg toti acelasi lucru?

Poate iti ofer eu un raspuns...Pentru ca voi nu aveti imaginea completa a Crestinismului.

Crestinismul de fapt nu este limitat numai la Biblie, iar Sfântul Evanghelist Ioan spune: “Dar sunt și alte multe lucruri pe care le-a făcut Iisus și care dacă s-ar fi scris cu de-amănuntul, cred că lumea aceasta n-ar cuprinde cărțile ce s-ar fi scris. Amin” (Ioan 21, 25). Cele nescrise au fost transmise prin Tradiția Apostolică, din generație in generație și reprezintă o mare valoare, ajutand la intelegerea Bibliei asa cum trebuie. Opinia mea este ca tocmai de asta voi mergeti pe un fir gresit, si anume principiul " Sola Scriptura"...pai nu e Sola...va mai trebuie inca ceva!!!!!

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
Cand spuneti neoprotestanti incercati sa va referiti numai la bisericile serioase. Veti vedea ca exista putine diferente intre doctrinele lor de baza.
Pai toate sunt serioase de moment ce merg dupa principiul " Sola Scriptura"...sau nu?
Reply With Quote