View Single Post
Vechi 16.11.2009, 20:42:11
ghemis ghemis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.06.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Aceste noutati au aparut din mandrie. Ne arogam mai multa "bunatate" decat Dumnezeu, trecand peste cuvantul lui Dumnezeu.
(Adica noi, in "bunatatea" si in "dreptatea" noastra spunem ca nu se poate sa existe iad, daca exista iad nu are vierme, nu este etern etc... Ca asa ne credem noi buni si milosi!)
Asa este,in zilele noastre mandria face ravagii si aduce multa paguba sufletului.Promovarea eu-lui este f.daunatoare,adica am si eu ceva de spus,stiu si eu ceva,sunt cineva,fara insa a pune in practica ceea ce cunosti,fara sa experimentezi invatatura bisericii.Este bine sa cunosti din practica si din proprie experienta, atunci va fi omului de folos toate cunostintele dobandite.Un fost duhovnic de al meu(distanta prea mare ne desparte acum)spunea intotdeauna la terminarea predicii,"Daca nu credeti,experimentati si va veti convinge,era o provocare,era un indemn la a pune in practica invatatura bisericii si pe multi ia ajutat la adevarata convertire.Pocainta presupune o schimbare a firii,o schimbare a mintii si a felului de a trai.Sunt unii care poate pe buna dreptate recunosc ca sunt pacatosi dar nu fac nimic pentru a-si schimba viata,nu pune in practica invatatura bisericii,nu au ajutorul lui Dumnezeu prin har,nici macar nu cer ajutor,stau intr-o totala nepasare sau merg pe aceasta falsa idee(diavolul ce are de facut) ca Dumnezeu este bun si Atotmilostiv si mantuieste pe toata lumea,ajunge doar sa crezi.Si dracii cred in Dumnezeu dar nu fac nimic ca sa obtina iertarea,sa se pocaiasca.
Reply With Quote