Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM
Eu nu inteleg de unde s-a ajuns la concluzia ca luarea mesei in familie ar fi o pasare rara.
(...) Masa in familie se poate lua si la restaurant, si la gratar, si la iarba verde, si in concedii, si in excursii.
|
Din pacate, aceasta a ajuns "o pasare rara".
1. Din ce in ce mai putini se bucura de o masa in tihna casei lor, impreuna cu familia. O parte nu mai au timp, o alta parte prefera sa stea cu prietenii decat cu familia, iar o alta parte comporta rusinea de "a fi invechit". Masa este una dintre bucuriile reale ale inimii omului, de cand lumea. Din pacate insa, din ce in ce mai putine familii calca pe urmele bine batatorite ale familiei traditionale. Toti vor sa fie moderni... din pacate.
2. A lua masa, impreuna cu familia, la un restaurant sau intr'o cine stie ce locatie aleasa nu este totuna cu a pranzi acasa. Diferentele sunt multe si consistente. Cu toate ca aparent, mancarea e mancare, iar oamenii sunt aceiasi, lucrurile nu se pot insa compara. A merge intr'un loc exterior vietii de zi cu zi nu este totuna cu a ramane in casa. In casa, atentia si ritmul cade pe persoana, iar nu pe loc ori alte detalii exterioare. Cam asa vad eu lucrurile. Poate nu stau chiar asa.
Noapte cu pace, tuturor... si cat mai multe mese in familie.