Citat:
În prealabil postat de andreicozia
Detaliile de genul inmultirea piinilor si mersul pe apa, eu il inteleg la modul simbolic...iar daca CINEVA din Forurile SUPERIOARE are vre-o problema cu dubiile mele nu are decit sa-mi demonstreze personal ca se poate. Nu are de ce sa se supere ca magarul pe sat din cauza acestei dileme ale mele si a altor 6 miliarde de oameni ca DOAR STIE IN CE IPOSTAZA NE AFLAM CU TOTII PE ACEASTA PLANETA sub INCIDENTA A FOARTE MULTE LEGI RESTRICTIVE de toate felurile!.
Pe mine minunile LUATE SEPARAT ( ca scamatorii) fara suparare dar nu...nu ma intereseaza si nu vreau sa pacatuiesc prin MINTIRE DE SINE ca as intelege despre ce este vorba(conform crestinismului orice MINCIUNA este un pacat deosebit de grav! te dezfigureaza in INTERIOR SI ITI STILCESTE INIMA, te imbolnavesti, incepe sa tremure carnea pe tine, devii o cirpa( INCA DIN LUMEA ASTA)) , ci doar iau invataturile care insotesc aceste relatari si pentru cave am primit VERIFICARI CA ASA ESTE iar de restul sunt convins ca Dumnezeu nu se supara ca NU INTELELG!
Un crestin adevarat cred ca are datoria sa nu creada nimic fara sa poata verifica!
|
Sa nu zici ca sunt dispretuitoare, chiar m-am gandit o vreme la ce spui tu despre minuni - ca trebuie privite "in mod simbolic".
Tu nu realizezi cat de hulitoare sunt afirmatiile tale. Nu ai idee!
Gandeste: Iisus este Fiul lui Dumnezeu. Prin El s-au facut toate cate sunt. El s-a intrupat (o minune extraordinara!) Din fecioara Maria (minune mare). A suferit pentru oameni, a murit si a inviat.
.. si tu crezi ca nu a mers pe apa? Pai ce este mersul pe apa si inmultirea painilor fata de toate de mai sus?
Alta minune se savarseste in timpul Liturghiei: prefacerea painii si vinului in Trupul si Sangele lui Hristos. Minunea aceasta o crezi (sau este tot "scamatorie")? Tu mananci paine si vin? Sunt acele lucruri doar niste simboluri? Doar niste amintiri ale jertfei lui Hristos? Sau sunt chiar Trupul si Sangele Lui?
Fara suparare, cum te poti tu numi ortodox fara a crede in minuni?
Iti spun ca minunea savarsita in timpul Liturghiei este mult mai mare decat arderea Sodomei (in care tu nu crezi!).