:)))
Daca intrebai cum se face mamaliga sau cine stie ce mancare nu starneai polemici acide sau acuze. Consecintele erau altele (controverse pe plan culinar al gospodinelor ortodoxe:))).
Hai sa nu ne bagam capul in nisip ca strutul ca nu foloseste nimanui.
Nu e nevoie sa te disculpi atata. Scuzele intotdeauna acuza.
Uite un exemplu: am dus la servici o cutie de 1 kg de ness. L-am lasat la indemana tuturor desi am fost sfatuit sa-l pun sub cheie. N-am ascultat. Dupa o saptamana abia daca se folosise din el cam de un deget. Insa in ziua urmatoare l-am gasit gol. Cineva a furat tot.
Acuma daca ne intrebam cine e vinovat am putea spune ca e vinovat hotul.
Nu!
Vinovat am fost eu ca i-am oferit tentatia.
Daca faceam ascultare si il puneam sub cheie nu-i ofeream tentatia si asa nu as mai fi avut partea mea de vina la un furt.
Acuma te intrebi ce legatura are cu tine.
Daca puneai borcanul cu intrebari la pastrare in memorie, te lumina Dumnezeu sa afli raspunsurile pe alte cai decat spaland rufele altora in public. Poate chiar citind Sfanta Scriptura, mai stii!
Priveste totul cu intelegere in jur. Oamenii sunt supusi greselii. Cei care au raspunderi mai mari fac si cele mai multe greseli, ca lucreaza mai mult (in via Domnului).
Dar, oamenii sunt condamnati sa devina sfinti. Insa pana sa ajunga sfinti sunt pacatosi ca oricare altul. Asta e drumul spre sfintenie: presarat cu greseli si pacate. Daca mai auzi de cineva ca a facut un pacat de neiertat gandeste-te doar atat: asta e inca pe drum, n-a ajuns sfant, mai are de lucru.
O sa te ajute ca toti oamenii sunt sfinti in devenire. O sa-i privesti cu intelegere si chiar dragoste.