View Single Post
Vechi 22.02.2007, 21:42:55
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

In orice discutie trebuie sa ne definim bine termenii - asta spunea Voltaire.

Sa avem grija ca sensul cuvintului CONSTIINTA s-a schimbat decind cu invazia literaturii tip New-Age tradusa mai ales din engleza. Constiinta in intelegerea lor este CONSTIENTA din limba romana.

Constienta si nivelele ei cred ca este un subiect mult mai important decit constiinta care in mare parte tine de educatie si cei 7 ani de acasa.

Pe de alta parte constienta tine de realele probleme ale omenirii in sens esoteric - ortodox, mecanicitate vs trezvie, stare de somn vs stare de veghe, iar starea cea mai infricosatoare care naste monstri si este sursa TUTUROR pacatelor, ea este izvorul este constienta adormita sau zombificarea omului din care cu multa truda, post si rugaciune o MAI scuturam de pe noi, insa ramine ca o lepra care nu inceteaza sa ne acopere incet si sigur. Aici zic eu ca trebuie lucrat din greu, prin opozitie patimilor care ne ADORM (constienta de somn), si multe altele de care voia Iosif sa vorbim la sectia biserica si modernism

Ce este esential si cred ca prin asta mi-am re-intarit nu demult credinta in biserica noastra, este ca trebuie facuta in liniste, cu bunatate, smerenie, cu dragoste fata de semen, intorcind celalalt obraz daca e nevoie.....insa daca viata iti e in pericol, te retragi, nu stai in fata pericolului iminent, asa a facut si Ilie si multi altii(chiar si Iisus s-a dat la o parte din fata pericolului pentru ca nu-i venise timpul). Nu denaturezi invataturile cum spunea cineva ca daca esti injunghiat odata sa te lasi si a doua oara...
Reply With Quote