View Single Post
Vechi 17.11.2009, 19:11:30
Totpeetor Totpeetor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2009
Implicit

Am zis ca nu mai intervin,dar tot nu pot sa vad ca las de inteles ceea ce eu de fapt nu spun.
Am spus ca sunt doua tipuri de penticostali,penticostalii obisnuiti si charismaticii.Charismaticii cred ca sunt cel mai nonconformist cult.La ei veti vedea toate aceste manifestari despre care vorbiti,dans in biserici,mai nou genuri muzicale precum manele crestine,rock crestin,rap sau hip-hop crestin s.a.m.d.Ei sustin ca nu conteaza cum te porti,cum te imbraci s.a.m.d.,ci doar ce ai in inima.Personal spun ca eu nu sunt de acord cu aceste lucruri,ce ai in inima trebuie sa se vada si in exterior.Si nici genurile muzicale promovate de ei nu imi plac,dar asta are mai putina importanta.E o parere,eu nu cunosc pe nimeni de religie charismatica,nu am fost in nici o astfel de biserica,de aceea nu trebuie sa trag concluzii pripite.Nu vreau sa acuz fara dovezi.Documentarea de pe "youtube",cum am vazut ca unii vorbiti despre astfel de filmulete si trageti concluzii din ceea ce vedeti,nu este buna.Cine stie ce grupare sunt cei pe care ii vedeti voi!Ei nu au a face cu penticostalii din Romania.Chiar cultul penticostal nu agreaza astfel de practici ale charismaticilor.Sunt grupari diferite,nu au nici o treaba unele cu altele.Noi aici trebuie sa spunem despre cine vorbim,nu sa generalizam.Penticostalii in schimb,cei care sunt cei mai multi dintre culte in tara noastra,pentru ca cei charismatici sunt mai recenti si mai putini,sunt chiar foarte conservatori.Unii nu accepta in biserici nici macar instrumente ca in alte biserici de acest gen.
Acum Ovidiu -s a zis sa aduc dovezi.Dovezile ti le-am adus.V-am spus tuturor sa priviti la felul de vietuire al acelora care sustin ca au aceste daruri,daca viata lor este dupa voia Lui Dumnezeu si fac voia Lui Dumnezeu,atunci nu are cum ca ei "sa-l slujeasca pe altcineva" si nu pe Dumnezeu.Doar e logic,nu stiu de ce ne incurcam in atatea discutii.Eu nu tin partea nimanui.Imi place sau incerc sa fiu drept.Nu stiu in ce masura reusesc,dar incerc.N-ar fi rau sa incercati si voi.
Danut 7 vad ca ti-ai facut "tema":).Trebuie sa te corectez putin.Mene, mene, techel ufarsin e in caldeieste,un fel de babiloniana,nu in ebraica.Cu alte cuvinte Daniel i-a tradus imparatului ce scrie acolo in caldeieste,adica in limba lor,nu asa scria pe "perete"(se intelege ca Daniel a tradus si apoi a explicat ce inseamna).Pentru ca spune biblia:
Daniel 5:8 Toți înțelepții împăratului au intrat, dar n-au putut nici să citească scrisoarea și nici s-o tâlcuiască împăratului.
Oricum e o interpretare.Poti sa ai dreptate sau poti sa nu ai dreptate.Eu accept interpretari care sunt in contradictie cu ideile mele si accept ideea ca ma pot insela dar trebuie sa mi se aduca argumente.
Si Danut 7 ai spus:"dar cum acest dar nu se mai manifesta,decat in situatii speciale, continui sa sustin ca acest dar a incetat."Mai citeste o data ce ai scris si vei vedea ca te contrazici singur.Pai apostolul Pavel nu spune ca acest dar va inceta doar "putin",adica se va mai manifesta doar in "situatii speciale"ci cu totul.Si tu in aceasta fraza spui ca se mai manifesta doar in "situatii speciale",iar apoi te contrazici singur spunand ca "a incetat".Ori a incetat,ori se mai manifesta?Hotaraste-te.Daca se mai manifesta in "situatii speciale",inseamna ca nu a incetat.El se manifesta de la inceput in situatii speciale daca stam si ne gandim bine.Nu oricine a avut acest dar,si nu oricine il va mai avea.
Si ma dezamagesti.Despre tine credeam ca nu esti fundamentalist,acum insa citesc ca "Ortodoxia este religia adevarata, si Biserica lui Hristos pe pamant.Singura religie mantuitoare."De aici pana a da in cap in numele religiei nu mai este mult,"doar e singura religie adevarata",scuza asta s-a adus mereu pentru a se justifica unele dintre cele mai mari orori din istoria omenirii,care au fost facute"in numele religiei".Si nu este cazul strict al religiei ortodoxe.Unde scrie ce sustii tu,vorbeste Isus despre o religie anume?
Si citind mai departe vad ca din nou te contrazici:"Dar oricine crede in Hristos Cel inviat din morti si pazeste poruncile lui se poate mantui."Daca religia ortodoxa este singura mantuitoare cum ai spus tu,cum este posibil ca sa se mantuiasca si cei care nu sunt ortodocsi si cred in Hristos Cel inviat din morti si pazesc poruncile Lui?Cum este posibil?Simplu,nu doar "biserica ortodoxa este singura mantuitoare" si deci te contrazici singur.Sa fim rationali.Asa cum spui tu spun si catolicii,si unii adventisti,baptisti etc,dar adevarul unde este?Adevarul nu este la nimeni,adevarul este in biblie.

Last edited by Totpeetor; 17.11.2009 at 20:08:26.