Danut 7 nu stiu de ce afirmi ca "penticostalii exclama ca ridica acest dar la rangul de obligatoriu pentru a avea Duhul Sfant."Penticostalii nu afirma asa ceva,cel putin din cate cunosc eu.Poate o fi unii care sustin asa ceva,dar nu trebuie sa generalizam.Iar cazuri de "unii penticostali saraci care ajung chiar sa se forteze pentru a "primi" acest dar",si ca "Din cauza presiunii cred ca multi vorbesc de la ei in limbii." eu nu cunosc.Poate o fi,nu zic nu,dar din nou spun ca nu trebuie sa generalizam.Din nou spun ca religia charismatica nu are a face cu religia penticostala,cultul penticostal chiar nu agreaza aceste manifestari ale charismaticilor asa cum am spus.Aceste grupari privesc diferit aceste chestiuni,charismaticii asa cum am mai spus sunt cu mult mai nonconformisti si libertini.Se poate vorbi mai putin despre o "fratie" intre acestia.Este ca si cum as spune eu ca exista o "fratie"intre ortodocsi si catolici.Ai spus ca " acest dar nu s-a evaporat de tot",eu nu stiu de ce nu admiti ca nu a incetat,pentru ca daca se mai manifesta nu inseamna ca a incetat.Daca un om mai rasufla,tu il declari mort?Asa si aici , ca spui ca mai exista cazuri speciale,trebuie sa admiti ca "nu a incetat".
In ceea ce priveste chestiunea legata de talcuirea lui Daniel,se pare ca ne informam din surse diferite :),eu am gasit ca era in caldeana.Oricum adevarul ar putea fi la mijloc:).Ai spus ca "Religiile sunt plasmuirile oamenilor",sa nu uitam ca si ortodoxia reprezinta o religie,deci daca faci aceasta afirmatie trebuie sa te referi si la religia ortodoxa.Iar ai spus:"Biserica Ortodoxa este singura Biserica adevarata.Este singurul loc unde gasesti adevarul si Imparatia lui Dumnezeu pe pamant."Stii unde gasesti adevarul?In scripturi nu intr-o biserica,pentru ca biblia spune "sa cercetam scripturile ca in ele aflam adevarul".Eu te intreb:de cand se vorbeste in istorie despre biserica ortodoxa?Inainte de biserica ortodoxa crestinii faceau parte dintr-o "biserica neadevarata"?Sa fim rationali si sa nu mai facem asemenea afirmatii.Sa cercetam inainte si apoi sa afirmam ce avem de afirmat.Primii apostoli nu au fost ortodocsi,ii clasezi intr-o biserica neadevarata?
Ai spus:"Hristos e Adevarul, iar Biserica e trupul Sau."
Sunt intrutotul de acord,dar trebuie sa vedem ce inseamna aici biserica.Biserica ii reprezinta pe cei care cred in El,nu un cult sau o dogma.Important este sa credem in El si sa implinim scripturile.
Last edited by Totpeetor; 17.11.2009 at 21:14:18.
|