Citat:
În prealabil postat de Totpeetor
Topcat daca Ii ceri,Dumnezeu poate sa intervina in viata ta,dar cu nici un chip Dumnezeu nu ii va obliga pe oameni sa creada in El.Omul decide,in rai nu vor intra oameni cu forta.Sa fim rationali.
|
Daca Dzeu intervine in viata cuiva implicit ii influenteaza si pe ceilalti care poate nu si-o doresc

Sa fim deci rationali pina la capat
Citat:
Ai spus:
"Citeste posturile mele anterioare ai sa vezi ca am adus in discutie multe contradictii, pasaje imorale, cel putin ciudate sau bazate pe niste martori discutabili."
Chiar sunt curios sa vad acele "contradictii" din biblie dar ele pur si simplu nu exista :).
|
Uite una banala, noua: poti sa imi spui daca Hristos le-a dat voie apostolilor sa ia cu ei toiage? Daca nu e nici o contradictie, ai sa imi spui ca da (dupa Marcu) si nu (dupa Luca).
Citat:
In ceea ce priveste chestiunea Adam si Eva,oamenii au avut dreptul sa aleaga,nu poti sa negi asta si asta se cheama liber arbitru.Oamenii au fost avertizati ca sa nu poata sa zica apoi ca nu au stiut,pentru ca probabilitatea sa manance din pom la sfatul "sarpelui" ar fi crescut cu mult daca nu erau avertizati dinainte.Poate oamenii astfel nu ar mai fi ezitatat si ar fi gustat imediat,dar asa Eva are retineri:
"Geneza 3:2 Femeia a răspuns șarpelui: "Putem să mâncăm din rodul tuturor pomilor din grădină."
Geneza 3:3 Dar despre rodul pomului din mijlocul grădinii, Dumnezeu a zis: "Să nu mâncați din el, și nici să nu vă atingeți de el, ca să nu muriți."
|
Cum spuneam, acest liber arbitru vine in contradictie cu discernamintul lui Adam si Eva si cu pedeapsa data acestora.
Citat:
Tu o crezi o legenda puerila.Eu o cred a fi adevarata suta la suta.Oricum trebuie sa admiti ca si legendele au in ele un sambure de adevar.
|
De la simbure pina la 100% e cale lunga de tot.
Legenda cu Atlas are vreun simbure de adevar?
Citat:
In ceea ce priveste intrebarea ta din finalul postarii,aceasta este irelevanta pentru discutia noastra.
|
Mi se pare foarte relevanta, atita vreme cit vorbim in special de evolutie, care se intimpla sub ochii nostri si sintem in cel mai direct afectati de ea prin evolutia virusilor si a bacteriilor.