View Single Post
Vechi 17.11.2009, 23:50:48
Totpeetor Totpeetor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2009
Implicit

Ai spus:
"Daca Dzeu intervine in viata cuiva implicit ii influenteaza si pe ceilalti care poate nu si-o doresc".Nu neaparat,sa fim rationali:)As putea spune ca ii influenteaza si pe ceilalti care si-o doresc,nu neaparat pe cei care nu si-o doresc.Cei care nu si-o doresc de multe ori "isi influenteaza" singuri viata,ca sa ma exprim asa.Tu vorbesti despre asta de parca ar fi ceva rau ca Dumnezeu sa ne influenteze viata.Dar chiar daca ne influenteaza viata,asta nu inseamna ca nu exista liberul arbitru.Liberul arbitru este cel care ne permite sa luam decizii,indiferent cate "influente" am avea.Mi-ai adus intr-adevar ceva banal,ar trebui sa explici tot ce vrei sa spui pentru ca eu tot nu vad contrazicerea :)
Ai mai spus:"Cum spuneam, acest liber arbitru vine in contradictie cu discernamintul lui Adam si Eva si cu pedeapsa data acestora.".Ba acesta nu vine deloc in contradictie cu discernamantul lui Adam si Evei.In biblie se spune ca Dumnezeu e drept,cum puteau Adam si Eva sa fie alungati din Eden,daca nu li s-ar fi spus dinainte sa nu manance din "pomul cunostintei binelui si raului"?Tocmai fiindca Dumnezeu e drept,le-a spus dinainte,ca sa nu zica oamenii mai apoi ca nu au stiut si ca nu este vina lor.E logic.Pai de ce exista legile intr-un stat?Pentru ca atunci cand un cetatean greseste sa nu zica ca nu a stiut.
O fi avand si legenda lui Atlas un sambure de adevar daca este considerata legenda,de unde sa stiu eu?Pai despre legenda ca si creatie literara se spune ca ascunde un sambure de adevar.
In ceea ce priveste virusii,am mai spus ca discutia despre ele nu este relevanta.Nici maca nu se pot observa bine,de unde sa tragem concluziile?Ce legatura au virusii cu oamenii?(in afara ca ne imbolnavesc:)).

Last edited by Totpeetor; 17.11.2009 at 23:59:21.