Geo, tot respectul pentru tine si ceea ce faci sau incerci sa faci. Nu ma intelege gresit; nu sunt dintre cei care sa maguleasca pentru a "da bine" in mijlocul unui grup. Au fost multe momente cand am spus "Fericita mama care l-a nascut!", pentru ca ai fost bun, intelept si "acolo"! Din pacate noi, ceilalti suntem "o adunatura" de neofitzi, care indraznesc sa caute o carare spre cunoastere si mantuire. Eu zic ca nu e rau; faptul ca ne pasa este deja un pas urias. Marea majoritate nu venim sa ne batem joc de ceilalti useri si credinta ortodoxa, ci pentru ca ne asteptam sa gasim subiecte interesante care se potrivesc cautarilor noastre.
Faptul ca mai vine si cate un unul ce se crede important si tulbura toate apele, cred ca inainte de orice e vina noastra, a tuturor. Daca ii ignoram, nu s-ar ajunge la zeci de pagini de polemici inutile unde abunda jignirile si rautatile.
Citat:
Īn prealabil postat de zaharia_2009
(...)
Tot practica forumului ne arata ca principala nevoie si interes , in contradictie clara cu cele de mai sus, in vederea postarii este starea de ,,nevorbit" al forumistului . De regula acestia nu duc lipsa de substanta si practica corecta teologica , nu, ci de dat cu parerea, de vorbit. Ei nu doresc de adevaratelea sa invete ceva (ei sau pe altii) ci sa-si dea cu parerea . Bine, rau, prost sau corect se posteaza orice . Daca ii iei de urechi pt. acest tupeu si pt. ca uita ca sunt crestini reproseaza la unison ca :
- acesta nu este un forum academic, dar daca le spui ca este o ,,scoala de meserii" ,eiiii...gata s-au suparat rau de tot .
- ca ei nu au studii teologice si ca atare nu au de unde sa stie, ci ca doar intreaba; dar daca le spui ca se comporta ca proletarii cu multe pretentii, eiiii...gata , cine esti tu sa ii judeci, si mai ales cu drept faci asta ? nici nu stii cite trairi au ei si prin cite patanii au patimit pina acum si tu vii ... cu un asemenea hal de atitudini ? Doar pe ei nu se analizeaza si nu se pun in balanta sa-si descopere penibilul dezacord dintre ceea ce zic si ce fac de fapt.
|
Cu tine este mult mai greu, pentru ca nu-mi permit sa spun ca "NU STII!". Tu esti cu adevarat cineva de care trebuie sa se tina cont, dar "mesajul" postarilor tale nu ofera tocmai "linistea" de care are nevoie fiecare dintre noi. Esti dur, sarcastic uneori, lovesti in punctele nevralgice si esti departe de a intelege firea omului, ca sa nu mai vorbim ca... nu poti iubi dezinteresat!... Iarta-ma, te rog. Mi-am permis sa te citez exact acolo unde tu ii judeci pe ceilalti, dar nu te vezi pe tine. Am mai spus-o: in spatele fiecarui nick, e un OM. Sa nu uiti asta niciodata. Nu-l judeca, ci spune-i cu blandete Cuvantul lui Hristos, fara sa-l tulburi, fara sa-l inversunezi. Daca ai inteles ce am vrut sa spun sunt convins ca n-ai sa te superi.
Citat:
Īn prealabil postat de zaharia_2009
(...)
8. la urma urmei nici administratorii nu au o atitudine clara ,constanta si precisa despre ce este si ce vrea sa fie forumul fiind si ei atinsi de prietenia veniala cu anumiti useri.
|
"...atinsi de prietenia veniala cu anumiti useri" Imi pare rau pentru tine, dar prea le iei la modul personal. Oricum ar fi, forumul n-ar mai avea nici un farmec daca ai ramane numai tu, geo si inca vreo doi-trei care si-au insusit intreaga doctrina ortodoxa printr-o imprejurare sau alta.
Altfel am constatat cu totii ca suntem lasati in... "voia Domului". Consider ca ar trebui sa se aleaga cativa moderatori, cu posibilitatea de a interveni in conflicte si de a sterge eventualele ofense si jigniri aduse altor useri. Am fost candva moderator, dar pe-atunci aveam timp sa citesc tot ce se scria la cele doua sectiuni pe care le supravegheam. Acum citesc destul de putin si nu stiu pentru cat timp voi mai dispune si de acest privilegiu.
Citat:
In prealabil postat de costel:
Oare cati dintre noi stau de vorba cu Dumnezeu despre semenii intalniti? Adica se roaga pentru ei! Sa-mi fie cu iertare, noi altceva facem: stam de vorba cu ceilalti despre Dumnezeu, fara a cunoaste rugaciunea. Cand vom face cel dintai lucru, multe lucruri se vor schimba in bine.
|
Nici nu stii cata dreptate ai?
Citat:
In prealabil postat de lidiap:
- am vazut o intoleranta (dublata de o mandrie nejustificata) greu de crezut la unii; chiar ma gandeam ce bine e ca cel care ne iarta este El si nu vreun om; mai degraba ai iertarea Celui de sus decat sa te ierte aproapele tau;
|
Despre asta incercam sa vorbesc mai sus. Bun venit printre noi si la cat mai multe si frumoase postari!