View Single Post
Vechi 18.11.2009, 12:38:38
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

nu stiu ce sa zic despre acest tanar... cred ca spune shi multe adevaruri dar este shi multa interpretare greshita a scripturilor, multe minciuni, multe stari trupeshti... ca la oriceom... ca daca ai da la oparte ideea ca zice despre sine ca este Mesia Reincarnat atunci ai putea afla multe lucruri reale... iar daca l-ai crede itzi vine imediat sa-i ceri sa faca minuni... ca sa crezi... deci nu shtiu sa ma pronuntz... eu un tanar entuziast... shi acest entuziasm este partea prin care se introduce falsa credintza in oameni caci ei sunt entuziashti ca sa traiasca minunea... noutatea... dar defapt ajung de se inchina la ce? caci daca te-ai inchina la acest tanar ar insemna ca te inchini la ce? el speculeaza conceptul de mesia, speculeaza toate nascocelile omului de mii de ani shi le adapteaza cu entuziasm spre o lucrare... o lucrare asiatica fireshte... o superstitzie... o evidenta credintza... ce te mantuie, te pregateshte... spunand cu o cunoashtere extraordinara despre lucruri ce le-a citit, le-a auzit... o verva shi staruintza, o ravna desharta fara oprire, cu claritate, cu incantare de ceva... ca ai zice chiar cu entuziasm ca totul e posibil, cand daca ne gandim la noi shi la cat e de greu ca sa tzii un post cat de cat sau sa te rogi sau sa ascultzi imi e tot mai clar ca nu poate decat sa minta... minte cu entuziasm deshi spune multe lucruri foarte adevarate... dar pe sine se pierde... pe noi parca ne mantuie dar pe sine se pierde in pacate... deci cred ca e un inconshtient inghitzit de aia convinsa... aia ce shade pe 7 muntzi, e inghitzit de fata morgana care shade pe fiara adica pe mandrie...

nu vreau sa-l judec dar nici sa-l urmez...

demersul lui ma trimite intr-o prapastie, ma trimite la lejeritate spirituala, la libertate totala, la panecumenismul cu totzi, e o acceptare a oricarei prostii omeneshti pentru duhul minciunii maririi de sine ce se arata ca se stapaneshte pe sine... deci mandria vine tangentzial, din evident, din laudaroshenia de a stapani, ce stapanesc? ma laud ca stapanesc neputincioasele indrazniri... defapt e un triumfalism imaginar, o joaca de-a absurdul, e o lume nascocitiva in care se invarte lasand senzatzia prin textul vorbit ca face ceva util... are ravna... are multe de spus...

nu, acest om nu trebuie crezut, oricate ar vorbi... oricate ar spune... oricat ne-ar convinge...

de ce?

nu pentru faptul ca se crede mesia reincarnat ca asta nu este o vina, caci orice preot este mesia reincarnat, orice purtator de Har este un mesia reincarnat caci oricine care lucreaza mantuirea este mesia, este un lucrator al mantuirii, caci Domnul ne cere tuturor sa fim mantuitori shi nu osanditori...

dar acest sarman autoamagit, ce s-a autopacalit, cum shi eu ma autoamagesc shi pacalesc mereu din mandrie, din profesoreala, din betzie... din pacate...

el gresheshte deci nu cand se pretinde mesia, caci orice creshtin ce urmeaza bunatatea shi smerenia defapt e un mesia reincarnat... ca altfel ce e? ce traieshte in carnea inimii lui? in Crnea inimii, in Duhul e clar un gand bun, un Har, un lucru bun deci e un mesia reincarnat... deci nu asta gresheshte ci asta e pista falsa ca sa credem ca fariseii ca vai ce nenorocire este ca se crede cineva Mesia reincarnat, deci nu asta e problema, asta e doar o perdea de fum...

ci problema este ca spune toate adevarurile, spune lucrurile, dar roadele in oameni care sunt? care sunt roadele in oameni? in el insushi? ce se intampla in momentul in care il crezi? ce se intampla in momentul in care il urmezi? in care ar vrea sa i te inchini, fireshte in mod liber, in mod benevol? deci aici e problema, ca tzi se strecoara in suflet... ce? va spun eu ce:

tehnicele sadice de autostapanire caci toate formele asiatice lasa aceasta amprenta... caci ei au impletit rugaciunea cu shogunatul shi de acolo iese un balaure sadic.... shi patimash... o dragoste mortala... beroica... de la bere...

deci nu-l credetzi absolut deloc... dar fara sa generalizatzi caci nu e voie generalizarea

shi inca ceva nici pe mine sa nu ma credetzi ca nici eu nu spun intotdeauna toate exact cum le-ar spune Duhul... ci vorbesc shi eu multe vrute shi nevrute... ca problema se pune in cazul oricui, la roadele mandriei:

caci nimeni nu mananca struguri din spini shi nici paine din maracini!

Last edited by vsovi; 18.11.2009 at 12:45:12.