23.02.2007, 14:26:04
|
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 13.05.2006
|
|
Citat:
În prealabil postat de ancah
Alexandr_Bazil: Ai vazut tu violenta din partea ortodocsilor pe acest site? A fi ferm in opinie nu inseamna a lua pe cineva la pumni. Sau nu suportati argumentele care vi se aduc? Ceea ce scrii este pentru mine cel putin, atat de confuz, incat pot doar banui ce vrei sa spui. Ideile expuse de noi sunt in general clare si pot fi intelese cu usurinta. Vezi deci ca literatura de specialitate pe care o consultam ne ajuta in a cristaliza ideile si a le expune pe intelesul tuturor. Astfel se creeaza comunicarea.
Mie personal nu-mi este frica de durere, chiar i-am descoperit un simbure pozitiv. nici de moarte nu mi-e asa team cum imi era in trecut, dar ma tem de Judecata de apoi. Ca roaba a lui Dunezeu este cam tarziu sa imi fiu propriul stapan, avandu-L cam de multicel ca Domn pe Iisus Hristos. Eu lupt pentru ce cred si imi tin juramintele, desi in biblie scrie sa nu juram, ci da sa fie DA, iar nu sa fie NU. De un lucru sa fii sigur, si anume ca ma lupt pentru ceea ce cred.
Eu iti multumesc pentru sfaturi si sper ca indeplinesc in proportie mai mare de 50%.
De aceea da-mi te rog voie sa-ti dau si eu un sfat:
Inainte de a te "duela" cu cineva, studiaza-l, daca e crestin, instruieste-te in privinta credintei lui/a ei, si cauta punctele slabe. Citind biblia si pe Sfintii Parinti, vei avea suficiente cunostinte, pentru a-l da gata pe celalalt, cu propriile lui argumente. Degeaba folosesti un limbaj strain de el/ea, ca nu foloseste la nimic. Dar daca vii cu argumente crestine/ortodoxe, altfel e receptionat mesajul.
|
ancah...de fapt ce am stat eu si am explicat cu exemple era definitia pe care multi ortodocsi o dau mandriei...nu are legatura cu caracterul ortodocsilor. Cred ca iar vbim unul paralel cu celalalt
|