View Single Post
Vechi 18.11.2009, 19:53:51
Totpeetor Totpeetor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2009
Implicit

Danut7,eu nu imi ascund religia,doar ca nu consider sa o aduc in discutie pentru ca sa nu se inteleaga ca am venit pe un forum ortodox ca sa atac religia ortodoxa sau orice altceva de genul asta.Daca as face asa ati spune ca "este urat din partea mea".
Cred ca este o decizie inteleapta.
Acum iar citesc ca "adevarul e ortodoxia si Mireasa lui Hristos e Biserica Ortodoxa."
Nu te mai recunosc.Ce te-a facut sa iti schimbi atat de radical convingerile,pentru ca mi-ai spus la un moment dat :"Ca Biserica este formata din toti cei ce se inchina in duh si adevar,iar Ierusalimul cel ceresc liber este."Acum o intorci si spui ca doar Biserica Ortodoxa este biserica adevarata.
Ai perfecta dreptate cand spui "Nu poti sa slujesti si lui Dumnezeu si lui mamona".Pai asta am spus si eu pana acum,cum este posibil ca penticostalii "sa aiba un alt duh",daca ei il slujesc pe Dumnezeu?Cum se poate sa slujesti si lui Dumnezeu si lui mamona?Este imposibil,nu mai repet acele versete din Marcu 3:24,ca poate devin plictisitor.Ai dreptate ca in biblie se spune ca in lume vor veni multi prooroci mincinosi,dar cum iti dai seama ca un prooroc este mincinos?Neaga Scripturile evident ca asa iti dai seama.Deci trebuie sa cercetam lucrurile dupa aia sa catologam si sa punem "etichete".Nu stiu ce relevanta au cu discutia noastra acele versete din Corinteni si Galateni.Pai acolo spune clar "dacă cel ce vine vă propovăduiește un alt Iisus, pe care nu l-am propovăduit noi, sau luați un alt duh, pe care nu l-ați luat, sau altă evanghelie pe care nu ați primit-o,".Oare este cazul cultului penticostal?Ei propovaduiesc un alt Isus,au alte evanghelii?Hai sa fim corecti si sa recunoastem ca nu.Si iar ni se spune:
Galateni 1:9 Cum am mai spus, o spun și acum: dacă vă propovăduiește cineva o Evanghelie, deosebită de aceea pe care ați primit-o, să fie anatema!
Ce alta evanghelie propovaduiesc penticostalii(ca despre ei vorbim acum)?
Ai spus ca :"Sectele astea sunt semne ale apostaziei, prooroci mincinosi si hristosi mincinosi, dupa cum a si zis Mantuitorul ca vor veni in zilele din urma.".Ar fi bine sa cercetezi mai bine despre "sectele astea" si sa spui apoi care este rea si care este biblica.Exista si anumite secte(cum ar fi mormonii s.a.),care chiar neaga scripturile si care propovaduiesc "o alta evanghelie".Nu este cazul penticostalilor,despre care trebuie sa recunosti ca este un cult nu o secta,acesta este termenul corect,pentru ca statul il recunoaste ca si cult.
Revenind la subiectul nostru ai spus ca "te-ar interesa niste marturii ale penticostalilor vorbitori in limbi(care au vorbit in limbi)".Greu de gasit asemenea marturii,pentru ca acest dar nu se da spre "mandria" unei anumite persoane,ca sa se laude apoi si sa spuna cat de mare este el ca are acest dar si ceilalti nu.Cei care au acest dar,de obicei nu trambiteaza ca sa stie toata lumea cat de vrednic este el ,este nevoie de smerenie.Prin credinta si smerenie se obtine acest dar,si dupa ce este primit tot prin smerenie se traieste.

Last edited by Totpeetor; 18.11.2009 at 20:00:54.