RUGĂCIUNEA DE LUNI
Doamne Iisuse Hristoase, cu adâncă umilintă recunosc si mărturisesc, că în toată ziua păcătuiesc contra iubirii Tale Dumnezeiesti. Deci, astăzi, că este luni si începutul săptămânii, mă rog cu umilintă îndurării Tale celei mari: iartă-mi păcatele cele de voie si fără de voie, si-mi ajută să pun început bun si să port mai multă grijă de sufletul meu, pentru care ai răbdat atâtea dureri la Sfânta Ta Răstignire!
O Doamne, astăzi îti dau sufletul si trupul meu si vointa mea, rugându-Te să fie voia Ta cu mine, după bună plăcerea Ta. Pedepseste-mă Doamne, după îndurarea Ta, în această lume, iar nu în cealaltă viată. Si iartă pe cei vii si pe cei răposati, pentru rugăciunile Sfintei Tale Biserici, si pe toti ne învredniceste de mărirea Ta în rai. La aceasta pun mijlocitori pe Sfintii Tăi îngeri, către care zic: O, cerestilor ajutători si păzitori ai oamenilor, vouă mă închin si vă mulțumesc, pentru ajutorul si conducerea ce ne-o dati în toate zilele nouă, nevrednicilor și păcătosilor. Scutiti-mă de vrăjmasii cei văzuti și nevăzuti, ca să nu mai păcătuiesc de acum înaintea Dumnezeului meu! Învredniciti-mă să vă văd la moartea mea, stând în jurul meu si să duceti sufletul meu în cer, ca să se închine măririi Fetei lui Dumnezeu, iar vouă să vă multumesc acolo, pentru purtarea de grijă ce ati avut pentru mine si binele vostru să-l spun cu glas neîncetat în veci. Amin.
|