RUGĂCIUNEA DE MARTI
Doamne Dumnezeul meu! Osândit stau înaintea Fetei Tale celei Sfinte, si-mi mărturisesc nevrednicia, neputinta si sărăcia mea cea mare. Pentru aceasta mă rog Tie, o, Izvor dulce si noianul îndurării, deschide stavilele cerului si plouă asupra mea bunătătile îndurării Tale, pentru ca să pot scoate lacrimi, să plîng, să spăl si să curătesc sufletul meu de întinăciunea păcatelor, cu căintă tare si adevărată. Si ca să-mi dai acest Dar, Stăpîne, pun mijlocitor pe înainte Mergătorul Ioan, către care zic: O, învătătorule al credintei si mărite Proorocule, care esti mai mare decât toti proorocii, precum Însusi Fiul lui Dumnezeu te-a numit în Sfânta Evanghelie, tu, care ai arătat poporului pe Stăpânul Hristos, tu, care L-ai botezat în Iordan si ai văzut cerurile deschizându-se, tu, care ai auzit glasul Părintelui Ceresc si ai văzut pe Duhul Sfânt ca un porumbel pogorându-se peste El. Rogu-te, ajută-mi cu mijlocirea ta, tu, care stai în cer înaintea judecătorului Vesnic, si fă să se îndure de mine, că ai multă îndrăzneală iubirea Lui.
Întinde mâna aceea, cu care L-ai botezat si strică cugetele mele cele rele, si mă întăreste să-mi petrec viata pe calea cea bună a lui Dumnezeu. O, Proorocule! Luminează-mi mintea cu poruncile Domnului, ca să le tin minte si să le păzesc, până la capătul vietii mele. Si să stai lângă mine în ora mortii mele, să ma duci pocăit înaintea Stăpânului meu, Dumnezeu. Roagă-te încă si pentru toată lumea, ca Dumnezeu să dea ajutor crestinilor, si celor vii si celor răposati, si să-i odihnească de nevoile cele multe, să le dea toate cele de trebuintă si să-i învrednicească Împărătiei Sale. Amin.
|