18.11.2009, 23:19:57
|
|
Citat:
Īn prealabil postat de konijiro
Ratiunea se educa, dar nu in invatamantul romanesc. Faptul ca religia si-a facut loc in scoli e dovada.
Probabil ca nimic din ce ai enumerat mai sus nu se va intampla, dar esti naiva daca iti imaginezi ca se vor intampla odata cu introducerea religiei in scoli.
Religia "arde" pentru ca face parte din spatiul privat, nu public. Si mai "arde" pentru ca ar trebui sa fie o alegere personala, nu impusa de Stat, in scoli de Stat. Si mai "arde" pentru ca o groaza de "profesori" de religie habar nu au despre ce vorbesc. Am niste prieteni, au decis sa isi lase fetita sa frecventeze orele de religie. La prima ora, li s-a explicat in amanunt cum li se vor implanta cipuri in frunte si cum vor fi manipulati de catre evrei si masoni. Imi arati si mie unde e asta in programa de religie?
BOR are destui bani, de la Stat si aia. Adica din taxe platite de noi toti. Daca vor educatie religioasa, sa isi faca scoli.
Moralitatea nu este monopolul religiei, oricare ar fi ea. Exista nenumarate exemple de tari in care o mare parte din populatie e majoritar ne-religioasa, dar nivelul de civilizatie, toleranta si educatie civica e cu mult peste unde va ajunge Romania in urmatorii 50 de ani. Deci, se poate foarte bine moralitate fara religie. Dovezi exista, destule.
Mai mult, crestinii selecteaza foarte atent fragmentele care le conving din biblie atunci cand aduc vorba de moralitate. Nici un cuvant despre ce zice dumnezeu in VT despre ce ar trebui sa faci cu fetele care sunt dovedite a nu fi virgine inainte de casatorie, sau ce obligatii are un violator fata de victima sa. Nu stii despre ce vorbesc? Deschide sfanta carte, la Deuteronom.
Biblia e izvor de moralitate doar daca alegi foarte atent exemplele cu care vrei sa iti prezinti punctul de vedere asupra moralei. Si daca e nevoie sa selectezi ca sa nu iti dea cu virgula, de ce sa nu folosesti alta carte, pur si simplu?
|
am ajuns sa apar religia nu imi vine sa cred...:)) in fine
Trebuie bagata ... si sa se axeze mai mult pe ce scrie in biblie...sa se citeasca biblia...de asta se merita facuta....pentru a-i lasa pe elevi sa interpreteze cum vor ei in intimitatea lor si sa aleaga ce vor ei si ce cred ei mai bine. ++ ca inveti multe lucruri folositoare.
|